İBB, TAKSİCİ ESNAFININ YANINDA

İBB, taksimetre firmaları ile taksici esnafının talebi üzerine, yeni zam ayarlaması için Yenikapı’da alan oluşturdu. Bugün başlayan ve yoğun ilgi gören çalışma, 2 Ocak Cumartesi akşamına kadar devam edecek. Esnafın çay, çorba, su, elektrik, internet, dezenfektasyon ve wc gibi sosyal ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan Belediye, taksimetre ayarlanmasından da hiçbir ücret almıyor.

Yayın: 01 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 01.01.2021 17:23:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbullu taksiciler ve taksimetre üreticisi firmalar, 23 Aralık 2020 tarihinde UKOME’de alınan zam kararının ardından taksimetrelerin yeni ücrete ayarlanması için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yer tahsis edilmesini talep etti.

Bu talebe olumlu cevap veren İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, Yenikapı Dolgu Alanındaki İSPARK otoparkını taksici esnafına tahsis etti. Daha önceki yıllarda sokak aralarında yapılan bu uygulama, kurulan çadırla ve sunulan soysal hizmetlerle son derece nezih bir şekilde gerçekleşiyor. 

İBB, bu yıl ayarlama için sağladığı kapalı çadırın yanı sıra, esnaf ile firma temsilcilerine ücretsiz wc, çorba, çay, su, elektrik, internet ve araç dezenfeksiyonu gibi sosyal hizmetler de veriyor. Bu hizmetler sayesinde, taksimetre ayarlama çalışması bu yıl daha konforlu şartlarda gerçekleşiyor.

Taksimetre ayarlama çalışmasına yer ve sosyal olanaklar sağlayan İBB, bu hizmetleri karşılığında hiçbir şekilde ücret almıyor. Alınan 460-480 liralık Taksimetre Ayar Ücreti, üç yetkili firma tarafından tahsil ediliyor. Alınan 96 liralık Ayar Formu Ücreti ile 105 liralık Taksimetre Muayene Ücreti ise Sanayi Bakanlığı’nın belirlediği yetkili firma tarafından alınıyor.   

Bugün başlayan ve yoğun ilgi gören taksimetre ayarlama uygulaması, 2 Ocak Cumartesi akşamına kadar devam edecek. Çalışmanın ikinci etabı ise Pazartesi saat 09.00 da başlayarak tüm taksilerin ayarlanması ile tamamlanmış olacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732