İBB’DEN KÖYLERE ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

Kırsal mahallelerde internete erişim konusunda sorun yaşayan öğrenci ve vatandaşlara destek olmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) köy meydanı, muhtarlık ve bilgi evlerine İBB WiFi noktaları kuruyor. Proje kapsamında 9 köyün internet kurulumu tamamlandı.

Gündem Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 15:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kentin internet altyapısını kuvvetlendirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren İBB, kırsal mahallerdeki internet problemine el attı. Toplamda 151 lokasyona kurulması planlanan İBB WiFi ücretsiz internet noktaları ile öğrencilerin pandemi nedeniyle artan uzaktan eğitim ihtiyaçlarına ek destek olunması amaçlanıyor. 

 

9 KÖYÜN İNTERNET KURULUMU TAMAMLANDI

İmkansızlıklardan ötürü öğrencilerin mağdur olmaması için de çalışmalar sürdürülüyor. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar ve köylerde evinde internet olmadığı için uzaktan eğitimde sorun yaşayan çocuklar için hayat geçirilen proje ile tüm öğrenci ve vatandaşlar hızlı ve güvenli internet deneyiminden kişisel gelişim ve dijital eğitim olanakları için diledikleri gibi faydalanabilecek. 

Yapılan çalışmalar sonucunda; Beykoz’a bağlı, Alibahadır, Poyrazköy, İshaklı; Çatalca’ya bağlı Kestanelik, Çanakça, Dağyenice; Çekmeköy’e bağlı Hüseyinli; Silivri’ya bağlı Akören ve Seymen köylerine internet kurulumu gerçekleşti. Projenin ilk etabında bu sayı bir ay içerisinde 50 köye çıkartılacak. 

 

EĞİTİME VE GENÇLERE DESTEK SÜRÜYOR 

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın önemli bir sosyal belediyecilik sorumluluğu olduğu bilinciyle ilerleyen projeyle vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, maddi imkansızlıklar içerisinde eğitim gören tüm çocukların yanlarında olmak amaçlanıyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732