İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarında corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Ekrem İmamoğlu açıklamalarında bu işin Mart Nisan Mayıs dönemindeki gibi olmadığını İstanbul'un şu anki verilerine bakıldığında 2 3 haftalık kapanmanın şart olduğunu ifade etti.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 14.11.2020 23:21:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının açılışını yaptı ve buradaki açıklamalarında corona virüsü salgını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ekrem İmamoğlu açıklamalarında pandeminin tek başına maske ve mesafe ile tanımlanacak bir süre. olmayacağını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında İstanbulluların yaşam hakları için en sert uyarıları yapması gereken makamda olduğunu belirtti ve bulaşıcılığı derhal azaltmak zorunda olunduğunu vurguladı.

"MADEM İŞİN YARISI İSTANBUL'DA..."

Açıklamalarında "Madem işin yarısı İstanbul'da, madem Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği hususlarla süreci teminat altına alabiliriz o zaman benim de bu anlamda bütün doğruları vatandaşlarımızla ve yetkilileri uyararak paylaşma zorunluluğum var." ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu Dünya Sağlık Örgütü'nün iki adet açılma kriteri olduğunu birincisin 14 gün boyunca test sayısı artacak ama vaka saysı azalacak ki açılma olsun, ikincisi ise en az 14 gün boyunca ölüm sayıları ve sağlık personeli hastalanma sayısının azalması gerektiğini vurguladı.

2-3 HAFTALIK KAPANMA

İstanbul'da Bilim Danışma Kurulunun özellikle salgının hızını düşürmek ve çok hızlı şekilde bulaştığı bu dönemi radikal olarak kontrol etmek için 2 - 3 haftalık kapanmanın ve bu sürecin ardından da güçlü bir takip yapılması gerektiği düşüncesinde olduğunu belirten İmamoğlu bununla beraber kontrollü bir açılma döneminin önerildiğini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732