Haydar Aliyev’ı saygıyla anıyoruz

“Modern Azerbaycan devletinin temelini atan Ulusal lider Haydar Aliyev’ı saygıyla anıyoruz.’’ – Araştırmacı yazar Derya Akdemir

Gündem Yayın: 12 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 12.12.2020 17:35:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Araştırmacı yazar Derya Akdemir’in haberine göre, bu sözleri Batı Azerbaycan Topluluğu Ankara temsilcisi, araştırmacı yazar Dr. Derya Akdemir ankarabaku.com’a verdiği demeçte söyledi. Araştırmacı-yazar Azerbaycan devletinin varlığının, başarılarının, siyasi, sosyal ve ekonomik alandaki gelişiminin mimarı olarak Haydar Aliyev'in kişiliğini göstermenin bugün aydınların görevi olduğunu belirtti. Dr. Derya Akdemir'e göre Türk milletinin ortaya çıkardığı ender tarihi şahsiyetlerden olan Haydar Aliyev'in varlığı Azerbaycan'ın sistematik gelişmesinin temellerini atmış oldu. Bağımsız Azerbaycan devletinin kurulması, korunması ve gelişmesine ömrünün son 10 yılını adayan Ulusal lider Haydar Aliyev henüz hayattayken, dünya siyasetini az çok anlayan herkes için bir şeyi zaten açıklamıştı: Azerbaycan'ın bağımsızlığı geri alınamaz ve ebedidir! Bunu her zaman dünyanın en yüksek kürsülerinden söyledi de kendisi: "Azerbaycan'ın bağımsızlığı ebedidir, kalıcıdır, geri alınamaz." Yıllar geçti, bağımsız Azerbaycan'ımız, devletimiz daha da güçlendi ve en büyük acımız, yıllardır karşı karşıya olduğumuz Karabağ sorunu parlak bir zaferle çözüldü. Yiğit ordumuz tarafından topraklarının kurtarılmasıyla birlikte can Azerbaycan’ımızın  uluslararası kamuoyunda zaten var olan prestiji önemli ölçüde arttı ve artmaya da devam edecektir. Eminim, 1993 yılında iktidara gelen ve halkı olası sıkıntılardan koruyan Haydar Aliyev'in ruhu bu görkemli zaferden dolayı mutludur ve muzaffer bir Azerbaycan görmekten şaddır. Bizler de modern Azerbaycan devletinin temelini atan büyük lidere de saygılarımızı sunuyoruz ve bağımsız Azerbaycan'ın ismini daha da yükseltmek için çalışacağımızı ilan etmek istiyoruz! Ruhun şad olsun, dünya Azerbaycanlılarının Ulusal  lideri!"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732