"Hayatı, amelleri, bize armagan bıraktığı ülke gurur kaynağımızdır" – gazeteci yazar

Ankarabaku.com’un haberine göre, Azerbaycan’ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in anım günüyle alakalı görüşlerini belirten gazeteci yazar Oktay Hacımusalı bugünkü muzaffer Azerbaycan'ın varlığının Umummilli lider Haydar Aliyev'in Azerbaycan’a bıraktığı siyasi mirasla yakından bağlantılı olduğunu söyledi.

Yaşam Yayın: 12 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 12.12.2020 17:54:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gazeteciye göre, Ulu önder Haydar Aliyev'in hayatı boyunca milleti ve devleti için çalıştığına ve dünya siyasi tarihinde kendisineözgü bir yer edindiğine hiçkimsenin şüphesi yok ve rakipleri bile bunu itiraf etmek zorunda kalıyorlar: "Hem Moskova'daki, hem de Bakü’deki hayatı boyunca Haydar Aliyev her zaman bağımsız, müreffeh ve gelişmekte olan bir Azerbaycan için savaşmış ve buna katkı sağlamıştır. Onun ilk kez iktidara gelişiyle alakalı saatlerce konuşabiliriz, halkın ısrarıyla ikinci kez iktidara gelmesiyse zaten en yakın tarihtir. Haydar Aliyev’in ülkeyi bir çıkmazdan nasıl kurtardığını hepimiz biliyoruz ve eğer o, iktidarda bulunmamış olsaydı, o dönemde Azerbaycan'dan geriye iz dahi kalmamış olacaktı. Bugün çağdaş Azerbaycan, bölgenin önde gelen ülkelerinden biridir. Hem 44 günlük Vatanseverlik Savaşı sonucunda düşmana karşı kazandığımız zafer, hem de iki gün önce düzenlenen muhteşem zafer geçid Ulu Önder'in iradesinin çoktan yerine getirildiğini ve kutsal ruhunun mutlu olduğunu söylememize izin veriyor. "Hayatı, işleri, bize armagan bıraktığı ülke gurur kaynağımızdır Hayatının, amellerinin, bize emanet ettiği ülkenin bir gurur kaynağı olduğunu biliyoruz  ve her Azerbaycanlının canı pahasına bu emaneti korumaktan onur duyduğu için ne kadar mutlu olduğunun da farkındayız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732