HASAN İZZETİN DİNAMO MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yazar, şair Hasan İzzettin Dinamo, 31. ölüm yıldönümünde Florya’daki mezarı başında anıldı. Anma törenine, ailesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sevenleri katıldı. İmamoğlu, Dinamo’yu 90’lı yılların sonunda tanıdığını belirterek, “İlk kitaplarını sahaflarda bulmuştum. Kitaplarını okuduğumda üzüldüm açıkçası. Çünkü, çok daha fazla bilinmeliydi ve hissedilmeliydi. Bunu bir eksiklik olarak, hep ilk günden beri söylerim ve dillendiririm” diye konuştu.

Yaşam Yayın: 20 Haziran 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 20.06.2020 22:03:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemşerisi yazar, şair Hasan İzzettin Dinamo’nun Florya Şenlikköy Mezarlığı’nda düzenlenen 31. anma programına katıldı. Dinamo’nun ailesi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve yazarın eserlerini yayınlayan yayınevinin düzenlediği anma etkinliği, kısa bir süre önce İBB tarafından yeniden yaptırılan Dinamo’nun mezarı başında gerçekleştirildi. Etkinlikte, Dinamo’nun sevenleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve İBB bürokratları da hazır bulundu.

İMAMOĞLU: “TOPLUMUMUZUN DİNAMO’YU TANIMASI İÇİN ETKİN BİR BİREY OLACAĞIM”
Programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasan İzzettin Dinamo’yu 90’lı yıllarda keşfettiğini ve ilk kitaplarını da sahaflarda bulup edindiğini söyledi. Kitaplarını ilk okuduğunda üzüldüğünü ifade eden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çünkü, çok daha fazla bilinmeliydi ve hissedilmeliydi. Bunu bir eksiklik olarak, hep ilk günden beri söylerim ve dillendiririm. Son yüz yılın en önemli yazarlarından biri olan Yaşar Kemal’in kendisinden neredeyse, “Üstadım” diyecek şekilde söz etmesi ve onun dilini edebiyat adına çok kıymetli sözlerle tanımlaması çok önemli ve değerli. Kendisiyle aynı ilçede doğmuş olmakla da aramızda kıymetli bir bağ var. Okuyucusu olduğum kadar, bundan sonra toplumumuzun kendisini tanıması ve hmesine dönük de etkin bir birey olacağımı, şimdiden söylemek isterim. Kendisinin bana eserlerinde sağladığı en önemli duygu, savaşın aslında ne kadar acı olduğunu, barışın ne kadar kıymetli olduğunu ve barışa dair çok büyük mücadeleleri vermek zorunda olduğumuzu htirmesiydi. Bu yönüyle de hep hafızamda kalacak. Kendilerinin mezarının burada olduğunu arkadaşlarım bana haber verince, hemen gerekeni, yakışanı, İstanbul halkı adına yaparak, sorumluluğumuzu yerine getirdik.”

Dinamo’nun eserleri yayınlayan yayınevinin yönetici Elif Akkaya da Başkan İmamoğlu’na, mezarın yeniden yapılması konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, “Sayın Başkanın, Türk edebiyatının hem geçmişini hem geleceğini sahiplenip bu konuda duyarlılık göstermesi bizim için çok değerli. Bu mezar 31 yıl sonra yeninden yapıldı” dedi.

Anma programının ardından yayınevi yönetici Elif Akkaya, Başkan İmamoğlu’na Dinamo’nun şiir kitabını hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732