Hangi illerde yüz yüze eğitime ara verilecek?

Koronavirüs salgını yüzünden dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı düzenlendi. Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında çok yüksek riskli olan kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi. Durum böyle olunca veliler ve öğrenciler hangi illerde yüz yüze eğitime ara verileceğini merak ediyor.

Eğitim Yayın: 30 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 30.03.2021 20:40:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Milli Eğitim Bakanlığı 1 Mart 2021 Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamasında yüz yüze eğitimin alınan tedbirler kapsamında devam edeceğini duyurmuştu. Dün açıklanan tabloda 58 ilin kırmızı renge geçmesi ve okullardan peş peşe karantina ve virüs vaka haberlerinin gelmesi üzerine gözler MEB’e çevrildi.

 

DÜN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı dün kabine toplantısı sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında okullarla ilgili kararları şu şekilde duyurmuştu:

“Eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir. Bu kapsamda, tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir.

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

 

ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dahil devam edilecektir. Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir”

VALİLİKLER KARAR ALABİLECEK

İllerdeki durumu valilikler değerlendirerek yüz yüze eğitimden online eğitime geçiş kararı alabilecek. MEB, açıklamasında valiliklerin il hıfzıssıhha kurulunun ve valiliklerin farklı bir karar almadığı sürece yüz yüze eğitime devam edeceğini duyurdu.

MEB açıklamasında “Valilikler, il hıfzıssıhha kurullarıyla farklı bir karar almadıkça okullar, mevcut durumlarını koruyarak, yüz yüze eğitime devam edecekler” ifadesini kullandı.

HANGİ İLLER ONLİNE EĞİTİM KARARI ALDI?

Gelen son dakika haberine göre şu anda ilk yüz yüze eğitimden online eğitime geçiş kararı Çorum Valiliği tarafından il geneli için alındı. Diğer iller için henüz resmi bir açıklama gelmedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732