GÖLBAŞI’NDA İKİ YAKA BULUŞTU

Gölbaşı şehir içindeki trafik sıkışıklığına son vermek amacıyla, 2018 yılında yapımına başlanan Ankara-Konya Kara Yolu Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılışı gerçekleşti.

Yayın: 26 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 26.12.2020 18:24:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Başkent’in güneye açılan kapısı Gölbaşı’nda hayata geçen Şehir Geçişi Projesi’nin açılışına; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Sadir Durmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, ile bürokrasi kanadının önemli isimlerinin de hazır bulunduğu açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’nın çok önemli bir kavşak noktası olduğunu söyleyerek Ankara’ya yapılan ulaşım planlamalarından bahsetti. “Gölbaşı şehir geçişi yolunun hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan “Bu proje ile İstikbal Harbimizin yönetildiği Ankara'ya yeni bir nefes borusu daha açıyoruz. Ankara Başkent sıfatıyla tüm önemli karayolu ağlarının kavşak konumunda bulunan bir şehirdir. Gölbaşı Şehir Geçişinin Ankara’mıza hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Zamandan tasarruf sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise projenin öneminden ve detaylarından bahsederek Karaismailoğlu, töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yıl dönümünde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gölbaşı'ndan günde ortalama 85 bin araç geçtiğini belirten Karaismailoğlu, "Proje ile zamandan 163,3 milyon lira, akaryakıttan 12,8 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Bu sayede bölgemizdeki sanayi ve tarım kuruluşlarımız hız ve zaman kazanarak, daha verimli nakliye imkanlarına kavuşarak rekabet güçlerini artıracaktır" dedi.

Başkan Şimşek’ten emeği geçenlere teşekkür

“Gölbaşımızın güzelliğine yakışan bir projede daha sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Ramazan Şimşek ise şunları söyledi: “Gölbaşımız, Mogan, Eymir gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra, Ankara’dan Akdeniz ve Güneydoğuya ulaşım sağlayan geçiş noktası olma özelliği de taşıyor. Projenin, yapım aşamasında verdikleri büyük özveri için özellikle Gölbaşılı hemşerilerimiz ve bölge esnafımıza; projenin yapım aşamasından son aşamasına kadar desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile eski dönem bakanlarımıza, bürokratlarımıza, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen bütün geçmiş dönem Gölbaşı Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederim. Bu gurur bizlere nasip oldu. Gölbaşı’mıza Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

Proje hakkında

Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleşen Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi ile Ankara- Konya yolunun, 3,6 kilometrelik kesimi genişliyor. Proje, iki yönde 3 şeritli ana, 3 şeritli yan yol olmak üzere toplam 12 şeritten oluşuyor.Alt geçit köprüsü ise; şehir geçişinde 490 metresi kapalı geçiş olmak üzere, toplamda 967 metre uzunluğunda.Çevre ve peyzaj çalışmasının Gölbaşı Belediyesi tarafında gerçekleştirildiği tünel 50 metre genişliğinde, 1 kilometre uzunluğunda. 490 metre kapalı tüp geçit, toplam 967 metrelik alt geçit köprüsü sayesinde şehir içi ve transit geçiş trafiği de birbirinden ayrılıyor.

                 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732