Gıda fiyatları ile oynayanlar şimdi yandı! Ticaret Bakanlığı resmi kararı açıkladı

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Gıda fiyatları başta olmak üzere fiyatlarla oynayanlara ceza kesilecek.

Gündem Yayın: 05 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 05.02.2021 18:07:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'de son zamanlarda ay çiçek yağı fiyatının artması sonrasında vatandaşların tepkisine neden olan fiyat artışları ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

TİCARET BAKANLIĞI DUYURDU

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte, "28/5/2020 tarihli ve 31138 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları değiştirilmiştir." denildi.

FİYATLARLA OYNAYANLARA İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

Değiştirilen maddeler şöyle:

“b) Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamaları ile ilgili denetim ve incelemeler yapmak veya yaptırmak. Gerekli hallerde, bu denetim ve incelemelere ilişkin üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunmasını almak veya alınmasını sağlamak.”

2019/05/29/emekli_olamayana_toplu_para_1517045080_6085.jpg

 

“(1) Resen veya şikâyet üzerine yapılan denetimlerde, Bakanlık, il müdürlüğü veya yetkili idare tarafından üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye denetimin yapıldığı günden başlamak üzere yedi günden az olmamak kaydıyla savunma süresi verilebilir ve bu süre bir defaya mahsus yedi güne kadar uzatılabilir.”

“(3) Birinci fıkra çerçevesinde verilen süreler içinde savunma yapılmaması Kurul tarafından idari para cezası kararı alınmasına engel teşkil etmez.”

screenshot-3.jpg

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732