Geleneksel Sporların Uluslararası Zirvesi: 4.Etnospor Forumu

Geleneksel sporların ve oyunların bil inirliklerinin artması ve yaygınlaşması adına çalışmalarını sürdüren Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK), “Geleneksel Sporların İhyası’’ parolasıyla 4. Etnospor Forumunu düzenleyecek. 60’dan fazla ülkeden katılımcının katkı sağlayacağı Forum, 10 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşecek.

Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 15:18:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Dünyanın Dört Bir Yanından Katılım Sağlanacak

Gelenek, saygı, dayanışma ve barış gibi evrensel değerler etrafında insanlığa katkı sağlamayı hedefleyen Dünya Etnospor Konfederasyonu, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer alacağı 4. Etnospor Forumu’nu düzenleyecek. Forumda geleneksel spor ve oyunların kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri masaya yatırılarak, bu sportif ve kültürel değerlerin ihyasına yönelik stratejiler belirlenecek.

 

 

6 Ülkeden Bakanların Katılımı ile Panel Gerçekleştirilecek

Küresel salgın nedeniyle bu yıl çevrim içi gerçekleşecek Forum’a, DEK’e bağlı faaliyetlerini sürdüren; Arjantin, Azerbaycan, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Meksika, Moğolistan, Polonya, Romanya, Rusya, Tunus, Türkiye, Türkmenistan gibi ülkelerde bulunan 19 kurumsal üye temsilcilerinin yanı sıra 60’ın üzerinde ülkeden devlet yetkilileri, federasyon temsilcileri ve akademisyenler katılacak. Forum kapsamında Gambiya, Katar, Mali, Sırbistan, Somali ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlarının katılımıyla DEK Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın oturum başkanlığında bir panel gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Dünyada Öncü Bir Organizasyon

60’ın üzerinde farklı ülkeden katılımın beklendiği 4’üncü Etnospor Forumu 10 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşecek. Katılımcılar kendilerine özel olarak hazırlanmış dijital sahneler üzerinden forumu 6 farklı dilde takip edebilecek. Katılımcı çeşitliliği açısından dünyada öncü çalışmalar arasında yer alacak olan Etnospor Forumu, 1 gün boyunca sürecek ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Resmi YouTube kanalından canlı yayınlanacak. 


 Forum’un Karbon Ayak İzi Sıfırlanıyor

“Geleneksel Sporların İhyası” misyonunu tamamlamak adına sürdürülebilir bir dünya için harekete geçen Dünya Etnospor Konfederasyonu, doğaya ve çevreye saygı vizyonu ile 4. Etnospor Forumu’nun karbon ayak izini sıfırlayacak. 

 

İnsanlığın Ortak Değeri: Geleneksel Sporlar ve Oyunlar

Dünya Etnospor Konfederasyonu, kurulduğu günden bu yana Geleneksel spor ve oyunları tüm dünyada yaşatmak, bilinirliklerini artırmak ve popülerleştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnsanlığın ortak değerleri olan geleneksel spor ve oyunların birleştirici gücü etrafında kaybolmaya yüz tutmuş pek çok kültürel ve sportif değer Dünya Etnospor Konfederasyonu etkinlikleriyle hayat buluyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732