Gara'da yakalanan iki teröristin itirafları ortaya çıktı: Operasyon başlarsa 'öldürün' talimatı aldık

Terör örgütü PKK'nın Gara'da alıkoyduğu 13 vatandaşı şehit etmesi, harekat sırasında kaçarken ele geçirilen iki teröristin ifadelerine de yansıdı.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 23.02.2021 21:56:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 Teröristlerden biri, "Alınan rehinelerin öldürülmesi" talimatı verildiğini ifade ederken, bir diğer terörist, " 'Onları öldürün' diye duymuştum, Sorej söylemişti" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki barınma alanları, mevzi, sığınak ve mühimmat depoları ile teröristlerin saldırı hazırlığında olduklarının belirlenmesi ve elde edilen istihbaratın teyidi için düzenlediği Pençe Kartal-2 Harekatı'nda, sağ ele geçirilen iki teröristin görüntülü ifadeleri Milli Savunma Bakanlığınca paylaşıldı.

 

Harekat sırasında kaçarken yakalanan "Merkaz Botan" kod adlı PKK'lı terörist Doğan Geçgel, bölücü terör örgütüne Mart 2014'te katıldığını söyledi.

"ESİRLERİN HİÇBİRİ SAĞ GİTMEMELİ"

Gara'da Siyane bölgesindeki mağarada alıkonulan vatandaşların yanında olduğu bilgisini veren Doğan Geçgel, ifadesinde şunları aktardı:

"Sekiz kişiydik, tünel uzun olduğu için ve zikzaklı olduğu için görünmüyordu diğer kapı. Dışarısı görünmüyordu daha doğrusu. Yani orada saat yediye kadar bekledik ve kamelyaya geçmek için, geçtik, yerde esirleri ölü bir vaziyette kafalarına sıkılmış halde gördük. Ben de dayanamayarak dışarı çıkmadan önce 'teslim ol' çağrılarını duyuyordum askerlerin. Teslim olmak için yani askerlere, 'Ben dışarı çıktım, ben teslim oluyorum.' diye askerlere gittim. Askerler de beni yanlarına aldılar. Gara saha komutanlığı Cuma Biliki olan şahıs arkadaş Sorej kod isimli sorumluya demişti ki, 'Buraya operasyon olursa, bir şey olursa esirlerin hiçbiri sağ gitmemeli, ailelerine teslim olmamalı.' diye talimat verdiğini duymuştum. Yani, 'Onları öldürün' diye duymuştum, Sorej söylemişti. Bunu kendim duymuştum yani kulaklarımla. Sonra teslim oldum askerlere."

 

"OPERASYON BAŞLARSA REHİNELERİ İNFAZ EDİN, ÖLDÜRÜN" TALİMATI VERİLMİŞTİ

Kaçarken yakalanan teröristlerden "Şervan Korkmaz" kod aldı Osman Acer ise 2012'de terör örgütü PKK'ya katıldığını belirtti.

İfadesinde 2020 yılında "Gara'daki cezaevinde" görevlendirildiğini aktaran PKK'lı terörist, "Eğer operasyon başlarsa bir şey olursa destek kuvvet gelemezse rehineleri infaz edin, öldürün. Alınan rehine Türk rehineleri polis, subay, askerleri öldürme talimatını vermişti. Böyle demişti ve 10 Şubat 2021'de Roj Başa doğru operasyon başladı. Sonra dönüp yanına birkaç kişiyi aldı, tutuklu olan esirlerin yanına gitti. Türk subayların polis olsun asker olsun onların yanına gitti, hepsini imha etti. Çatışma devam etti, birkaç gün böyle sürdü ve sonra Merkaz Botan teslim oldu, ondan sonra ben teslim oldum." dedi.

Gara'da vatandaşlarımızı şehit eden hainlerin korkunç itirafları ortaya çıktı: İnfaz talimatı verildi

Gara'da vatandaşlarımızı şehit eden hainlerin korkunç itirafları ortaya çıktı: İnfaz talimatı verildi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732