Fahrettin Koca Açıkladı! Hatırlatma Dozu Hakkında Konuşulacak!

23 Haziran 2021 günü toplanan Bilim Kurulu’nun yaptığı toplantının ardından 1 Temmuz sonrası için yeni kararlar alınmış ve normalleşme sürecine dair önemli adımlar konuşulmuştu. Fahrettin Koca, 1 Temmuz öncesi Bilim Kurulu’nun bir kere daha toplanacağını duyurdu. Bugün (30 Haziran) yapılacak toplantıda normalleşme sürecine ve aşılamaya ilişkin önemli açıklamalar yapılacak.

Gündem Yayın: 30 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 30.06.2021 13:45:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 

Son Bilim Kurulu Toplantısı’nda alınan önemli kararlarla Türkiye, salgın sürecinde bir adım daha ileriye gitti.

 

Alınan yeni kararlar doğrultusunda 1 Temmuz saat 05.00’ten itibaren kısıtlamalar önemli ölçüde kalkıyor. Pazar günleri olan sokağa çıkma kısıtlamasıyla restoranlar ve konaklama yerlerinde uygulanmaya devam eden kısıtlamaların kaldırılması, 23 Haziran’da alınan kararlar arasında en göze çarpan maddelerden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bir müjde daha verdi. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, spor müsabakaları ve gece 24.00’dan sonra olan müzik yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, “Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek” dedi. Gece uygulanan müzik yasağının da kaldırılacağını ifade eden Koca, “Biz bütün yasakların kalkmasını istiyoruz, bu da kalkacak” şeklinde konuştu.

Maskeler Çıkıyor Mu?

Bugün yapılması planlanan Bilim Kurulu Toplantısı’nda ‘rapel veya hatırlatma dozu’ da konuşulacak. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusunda da gazetecileri bilgilendiren Koca, aşılama bitmeden bunun mümkün olmadığını söyledi.

Dünya çapında görülen Delta varyantı vakalarının aşılamada kaydedilen ilerleme sayesinde ülkemizde yoğun biçimde görülmediğini de sözlerine ekledi.

Aşılama konusunda da bilgilendirme yapan Bakan Koca, “Bayrama kadar en az 1 doz aşılanma olma oranının 18 yaş üstündeki vatandaşımızda yüzde 70 oranında olmasını önemsiyoruz. Şu an 2 doz aşı olan vatandaşımızın sayısı 15 milyonu biraz önce geçti. En az bir doz aşısı olan da şu an 34 milyonu buldu. Toplamda yüzde 25 oranında çift doz aşısı olan vatandaşımızın en az bir doz aşı olma oranı ise yüzde 57’ye yaklaştı. Biz bunu bayrama kadar yüzde 70 yapmak istiyoruz. Hedef yüzde 80 üstü” dedi.

 

Bugünkü Bilim Kurulu Toplantısı’nın ise akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732