Faed Mustafa : "Siyoniste geri adım attırdık"

Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yayınladığı “Bir eşik aşıldı: İsrailli yetkililer ile apartheid ve zulüm suçları” başlıklı rapora ilişkin Türk Gazeteci Eren Talha Altun’a özel açıklamalarda bulundu.

Dünya Yayın: 01 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 01.05.2021 16:25:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yayınladığı “Bir eşik aşıldı: İsrailli yetkililer ile apartheid ve zulüm suçları” başlıklı rapora ilişkin  Türk Gazeteci Eren Talha Altun’a   özel açıklamalarda bulundu. 

Filistin Büyükelçisi Mustafa; İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nün yayınladığı rapor ile  İsrail’in Filistinlilere karşı devlet onaylı ırk ayrımcılığı ve zulüm suçları işlediğini belgelendiğini söyledi.

Mustafa şunları kaydetti:  

“İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yayınladığı rapor biz Filistinliler açısından çok büyük öneme sahip bir belge niteliğindedir. Açıkça ifade etmek gerekirse bizler böyle bir raporu uzun yıllardan beri bekliyorduk. Bu rapor, uzun yıllardan beri Siyonist rejimin nasıl icraatlar içerisinde olduğunu vurguladığımız gerçekleri yansıtmakta ve desteklemektedir.  Siyonist İsrail yönetimi, uzun yıllardan beri uygulamakta olduğu ırk ayrımcılığı (apartheid) politikaları ve eylemleri bizleri derinden etkiledi.  Dışarıda İsrail’in sözde Ortadoğu’nun demokrasi ile yönetilen tek ülkesi olduğu yalanı sürekli dile getiriliyordu. Bu rapor, tüm gerçekleri açıktan ortaya koyması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu rapor, aynı zamanda İsrail’in şiddet ve ırk ayrımcısı eylemlerini ortaya çıkarması bakımından önemlidir. “

Dünyaya Siyonist İsrail’e gereğini yapın çağrısı

Mustafa, tüm ülkelerin, hükümetleri, sivil toplum örgütlerini ve özellikle insan hakları örgütlerini bu raporu ciddiyetle dikkate alarak Siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik ırk ayrımcılığı uygulamalarına karşı gereğini yapmaları çağrısında bulundu.

DEVAMI : https://erenaltun.com.tr/filistin-buyukelcisi-faed-mustafa-ile-roportaj/

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732