Esnafa Hibe Desteği Geliyor!

Bakan Pekcan Açıkladı! Darda olan esnafa hibe desteği geliyor! Buna göre darda olan vatandaşların kira ve fatura ödemeleri için hibe desteği sağlanacak. Bununla beraber ayrıntılar işte burada…

Ekonomi Yayın: 25 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.11.2020 11:00:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Ticaret Bakanı Pekcan, salgın ile mücadelede zorlu günler geçiren esnafa müjdeli haberini verdi. Esnafa kira, doğalgaz, su, elektrik ödemeleri karşılığında belirlenecek miktarda hibe yardımında bulunması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Global firmalara da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görüştüklerini belirtti.

Kira, Su ve Doğalgaz Desteği!

Bu kapsamda darda olan vatandaşların fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hibe desteği ayrıntıları için yaptığı açıklamada elektrik, kira, su ödemeleri, doğalgaz karşılığında belirlenecek miktarda yardım sağlanacağının müjdesini verdi.

Kredi Ödemesine Süre Uzatımı

Esnafın mağduriyetinin farkında olduklarını belirten Pekcan, ”Yakın zamanda duyurusunu yapacağımız yeni bir çalışma başlattık. Bakanlık olarak global firmalar ile iletişime geçtik, onlara sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destek verebiliriz? Bununla ilgili çalışmalarımız var”

diyerek belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile esnafa faturaları ve kira karşılığında hibe ödeme yardımı için görüşmelerin sürdüğünü belirten Bakan Pekcan, ” Hazine tarafından esnafa kullandırılan faiz indirimli krediler, ertelemeler nedeni ile 1 Ocak ve 31 Ekim’ de Halkbank’ a yapılan gelir kaybı 2.6 milyar TL. olarak bildirmiştir. Oda, borsa mevduatlarının bankalara yatırılması ile oluşturulan kaynaktan düşük faizli kredi imkanı sağlandı. 50 bin firmaya 3 milyar TL. Nefes Kredisi kullandırıldı.”

 

İfadelerini belirtti.

Pekcan, KOOP-DES kapsamında 133 kooperatifin 143 projesine, bütçe tutarı 18 milyon 128 bin 870 TL. olan projelere 13 milyon 648 bin 399 TL. hibe desteği verildiğini açıkladı. Pekcan bununla beraber, ”Bu rakamı 4 ayda sağladık. Bu projeye devam ediyoruz. 2021′ de de artırmak istiyoruz” dedi.

Yöresel Ürünlere Fazla Raf

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, coğrafi işaretli ürünler ile yöresel ürünlerin market raflarında daha fazla yer almasına yönelik kanuni değişikliğe ilişkin çalışmanın tamamlandığını belirtti. Pekcan, perakende işletmelerin coğrafi işaretli ürünler ile yöresel ürünlere ayrılan %1′ lik alanını 5 katına kadar artırma yetkisini planladıklarını söyledi.

Altın İthalatında Düşüş Başladı!

Pandemi sebebi ile birlikte küresel ekonomide artan belirsizlik nedeni ile Türkiye’ de altın talebinde artışın yaşandığını belirten Pekcan şöyle devam etti:

”Ekim sonu itibari ile 1.5 milyar dolar altın ithalatı gerçekleştirildi. Ocak ve Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %27.3 artış yaşandı. Söz konusu artış, ithalat rakamlarında da hem miktar hem de değer bazında arttı. 2020 Ağustos ayından sonra altın ithalatımız göreceli olarak bir önceki aylara göre düşüş gösterdi. Ekim ayında, Eylül ayına göre altın ithalatımız %40 azaldı.”

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bu yönde neler yapabiliriz? değerlendirmesi yapıyoruz”

Diyerek açıklama yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732