ESKİ ‘ye yeni cihaz kazandırıldı

Erzurum Su ve Kanalizasyon işleri Genel müdürlüğüne (ESKİ) bağlı içme suyu arıtma daire başkanlığı suda ki ağır metallerin ölçümünü yapabilecek ve ağır metallerin sebep olduğu kirliliğin önüne geçilmesini sağlayıp, bu konuda gerekli ölçümlerin yapılmasını sağlayacak üst düzey özelliklere sahip yeni bir cihaz kazandırıldı.

Sağlık Yayın: 25 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 25.06.2021 10:27:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Su ve Kanalizasyon işleri Genel müdürlüğüne (ESKİ) bağlı içme suyu arıtma daire başkanlığı suda ki ağır metallerin ölçümünü yapabilecek ve ağır metallerin sebep olduğu kirliliğin önüne geçilmesini sağlayıp, bu konuda gerekli ölçümlerin yapılmasını sağlayacak üst düzey özelliklere sahip yeni bir cihaz kazandırıldı.

 

ESKİ,  İçme Suyu Arıtma tesisleri arasında bu son teknolojiyi TÜBİTAK’tan sonra kullanan ilk Arıtma Merkezleri arasında yer alıyor. Başkan Sekmen sayesinde , Şehrimize ve insanımıza en kaliteli su hizmetini verebilmek için altyapı ve  yatırımlar devam ediyor

 

 

 Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve Genel Müdürümüz Remzi Ertek’in destekleri ile piyasa değeri yaklaşık 4,5 milyon olan cihazı hibe yolu ile kuruma kazandırdılar.

 

ESKİ’nin hemen hemen her laboratuvarını en modern cihazlarla donatarak dikkat çeken Başkan Sekmen, Su arıtmada ağır metallerin ölçümü konusunda daha hassas seviyelere ulaşabilmek ve halkımıza daha kaliteli su verebilmek için bu gece gündüz çalışıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Eski Genel Müdürlüğü olarak Teknik Personeli, altyapı ve ekipmanıyla, eğitim altyapısıyla her yıl daha ileriye gidiyor. Görünen o ki amaçlarının ulusal ve uluslararası arenada en iyi en sağlıklı su hizmetini verip bu konuda söz sahibi olmak. Tüm bu hizmetler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e, Eski Genel Müdürü Remzi Ertek’e, Laboratuvar Müdürü Akif Tufançlı’ya ve PerkinElmer Firmasına özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.

 Halkımızın talepleri ve devletimizin de imkânları doğrultusunda ellerinden gelen en iyi alt yapıyı sunmaya devam edeceklerine inancımız tam

 

Analiz sonucu Dakikanın Altına Düştü

Suda oluşan ağır metallerin ölçümüne çok önemli bir boyut kazandıracak son sistem teknoloji ile donatılmış ICP/MS Cihazı cihaz hakkında PerkinElmer Firması ve TÜBİTAK yetkililerinden aldığımız bilgilere göre yeni cihazın su arıtma merkezleri arasında ICP/MS Cihazını kullanan ilk merkezlerin arasında Erzurum içme suyu arıtma merkezinin olduğunu söylediler

Cihaz Hakkında bilgi veren FirmaPerkinElmer Firma Yetkilisi Cihazın 3 boyutlu görüntü sağladığını kaydeden, üst düzey teknolojiye sahip cihazın, suyun akışı sırasında kaliteli görüntü ve derinlik hissi vererek ölçümü kolaylaştırdığına dikkat çekti. Daha önce bu ölçümleri başka yöntemlere uzun sürelerde sonuç almayı beklerken şimdi ölçüm işlemi dakikanın altına düştüğünü beyan ettiler.

Haber: Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732