Eski Başkan'a özel imar planı kıyağı!

Halk ekmek derdinde, AKP’liler ise imar rantı peşinde. İBB Meclisi’nde 'çoğunluk’ kararıyla eski Sultanbeyli Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ersoy’a ait arazinin imar planları değiştirildi. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, 1.50’ye çıkartıldı.

Gündem Yayın: 23 Ocak 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 23.01.2021 13:27:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planları değiştirildi. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye çıkartıldı.

İBB Meclisi ocak ayı toplantılarında, 2004 ile 2009 döneminde Sultanbeyli Belediye Başkanlığı’nı yapan uzman doktor Alaattin Ersoy ve kardeşlerine ait arsanın imar değişikliği teklifini görüştü.

Birgün’den Meral Danyıldız’ın haberine göre Sultanbeyli, Maltepe ve Kurtköy’deki Ersoy Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı olan, eski AKP’li Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy hakkında Sultanbeyli’deki hastanenin kaçak kısımları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

‘TİCARET VE KONUT’ ALANI TEKLİFİ

Sultanbeyli Ersoy Hastanesi’nin arkasında bulunan, Ersoy kardeşlere ait arsanın imar planı değişikliği için geçen yıl 24 Eylül tarihinde İBB’ye başvuruda bulunuldu. Başvuru teklifinde, 0.25 emsalde özel sağlık alanında kalan arsanın, 1.50 emsalde “ticaret ve konut” alanına alınması istendi. Ersoy kardeşler ayrıca söz konusu imar planı değişikliğine karşılık, mülkiyeti yine kendilerine ait bir başka mahallede bulunan, yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki arsanın “sosyal tesis” alanına alınmasını teklif etti. Söz konusu arsanın dere kenarında bulunması nedeniyle, imar açısından bazı kısıtlamalar kapsamında bulunduğu İSKİ tarafından İBB Meclisi’ne bildirildi.

KANUNA AYKIRI DEĞİŞİKLİK

Ersoy kardeşlerin yaptığı başvuru, 14 Aralık 2020 tarihinde İBB Meclisi tarafından İmar Komisyonu’na havale edildi. Komisyonun hazırladığı rapor bu ay İBB Meclis toplantısında ele alındı. İBB Planlama Müdürlüğü, Meclis’e bildirdiği görüş yazısında, söz konusu plan değişikliği teklifi ile parsel bazında 2 bin 540 metrekarelik ilave inşaat artışı sağlanacağına dikkat çekti. Müdürlük ayrıca şu uyarıda bulundu: “Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ‘Parsel bazında; nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini, arttıran plan değişikliği yapılamaz’ hükmünün getirildiği görülmekte olup konunun bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir.”

Sakıncaları ilgili birimlerce Meclis’e bildirilmesine karşın, komisyonlarda da çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu teklifi, şartlı olarak kabul etti. CHP’nin ret oyu verdiği teklif AKP grubu tarafından, oy çokluğuyla kabul edildi. Oy çokluğuyla kabul edilen kararda, şöyle denildi: “İmar planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, ‘157 ada 11 parsel kamu eline geçmeden, 7701 parselde uygulama yapılamaz’ plan notu ilavesiyle tadilen uygun görülmüştür.”

Kaynak:Belediyegündemi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732