ERZURUMLU DAN ÇOK ERZURUM’U DÜŞÜNEN BİR YÖNETİCİ VAR

Erzurumlu ‘dan çok Erzurum ‘u düşünen bir yönetici var Erzurum’da. Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş, beyefendi ile yaptığımız röportajımızda, bizim izlenimimiz , bugüne dek Erzurum’a yapılmamış hizmeti yapmak için gayret ediyor. Sayın Okay Memiş, bir yönetici olarak Erzurum’a Erzurumlu bir yönetici’ den çok daha fazla hizmet ediyor.

Yayın: 23 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.08.2020 15:13:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Sayın valimiz ile görüşmemizdeki ilk izlenimim ( yapılacak çok iş var ancak işe yaklaşan pek yok der gibiydi)  evet sayın Vali Okay Memiş , benim mesleki hayatımdaki tanımış olduğum en iyi vali, Erzurum’a severek hizmet eden, hizmet etmekten mutluluk duyan, ve hizmetlerin en iyisini yapmaya çalışıyor.

VALİ BEY HİZMETTE TEKBAŞINA MÜCADELE EDİYOR

Vali bey yalnız bırakılmış her zamanki gibi, hizmet eden bir devlet adamı. Sayın valinin yalnız bırakılmasının,  yanı sıra  birde talihsiz bir döneme denk gelmesi ise, hizmet  gayretine bir engel ‘de Covid 19 salgını, sebebi ile  yapacağı hizmetlerin, çok daha ağır aksak işler hale getirmiş. benim anladığım kadarı’ ile, kendisi ile görüşmemiz sırasında  ise ilk sorum elbette covid salgını oldu, bilhassa Temmuz ve Ağustos ayında vakaların en çok arttığı bir şehir olan Erzurum’da Covid 19 için alınan önlemleri sorduk.

Sayın Memiş, yurt genelinde Sağlık bakanlığı, tarafından gönderilen genelgeye istinaden açıkça rakamları ifade etmedi. Ancak, bir çat kapı projesinden bahsetti çat kapı projesi ,Valilik , Belediyeler, ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen bir çalışma olduğunu belirtti. Vali bey Erzurum’da Covid 19 testi yapılmış ve test sonucu pozitif çıkmış, takipleri ise evlerinde yapılan hasta, Rakam olarak 1000 kişi olduğunu belirtti.  Sayın Memiş, bu hastalarımıza, her an çat kapı ziyaretlerin’de bulunulduğunu ve dışarıya çıkmalarının engellendiğini söyledi. ancak artışta olan vaka sayılarına değinmedi.

Bakanlığın tüm uyarılarına rağmen serbest bırakılan düğünler, kutlamaların yanı sıra Erzurum’da yapılan 15 Temmuz Kutlaması ve Erzurum Spor Şampiyonluk kutlamaları ise salgının şehirde hızlıca yayılmasına sebep oldu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Sayın Vali bey Erzurum’da birçok önemli işe ve hizmete imza atarak, bütün Erzurumluların gönlünü fet etmiş.

En önemli hizmetlerini ise şöyle ifade ediyor. Erzurum  Hayvancılık ve Tarım  alanında yeniden eski günlerine döndürmek için Valilik desteği ile bir milyon büyükbaş hayvan hedefi  ve bir milyon küçük baş hayvan, desteği akabinde küçük baş hayvan desteğini ise üç milyona çıkarmayı  hedeflediklerini belirtti.

Sayın valimizin diğer hizmetlerini ve vesile olduğu hizmetleri ise şöyle projeleri ile siz değerli Erzurumlulara sunacağım gayrı Sayın vali ile ilgili taktir yine elbette sizlerin.

 

1: MİNOTEK MOBİLYA İNOVASYON PROJESİ

2: PALANDÖKEN’E MUHTEŞEM BİR OTEL KAZANDIRILDI

3:NARMAN PERİBACALARI MESİRE ALANI PROJESİ HAZIRLANDI
Düzenleme çalışmaları devam ediyor.

 

4: Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak Hınıs İlçesi Söğütlü, Çakmak İsmail grup yolu yapıldı. Yaklaşık bedeli 3 Milyon 900 Bin TL’dir.

Özel Röportaj:Erdem Talaş

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732