ERZURUM GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ ÜYELERİ OLAN SEVİNÇ DELLALBAŞI’NIN HAYALİNİ KURDUĞU SEVİNÇ PASTANESİ ADINI VERDİĞİ İŞ YERİNİN AÇILIŞI DUALAR İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyesi olan Sevinç Dellalbaşı hayalini kurduğu Sevinç Pastanesi adını verdiği iş yerinin açılışını gerçekleştirdi.

Yayın: 04 Temmuz 2021 - Pazar - Güncelleme: 04.07.2021 13:10:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Pastahanenin açılışı açılışı kalabalık bir davetli eşliğinde dualar ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fevzi Genç, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Türk Anneler Derneği üyeleri, Erzurum Usta Eğiticiler Derneği üyeleri, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, dernek üyeleri ve davetlilerin katılımı ile  yapıldı. Hoca efendinin yaptığı duadan sonra açılışa davetli olan emekli Diyanet uzmanlarından Nefise Kıyıcı da kadın dayanışması olsun diyerek duaya davet edildi.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyesi Sevinç Dellalbaşı Erzurum'un hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Hizmet, üretim ve ticaret sektörlerinde çalışma hayatına atılan kadınlar, aileye de gelir kapısı açıyorlar. ERKADIN derneğimiz Kadınların iş gücüne katılımlarının artırılması, kendi işlerini kurma ve geliştirme konusunda ihtiyaç duyacakları temel beceriler ve gerekli motivasyonların sağlanması amacıyla pek çok proje ve eğitim yürüttü, biz genç hanımları yüreklendirdi, hem ailece çalışıp kazanmak, hem birkaç kişiye iş vererek istihdam sağlamış olmanın mutluluğunu yaşamak çok güzel. Zaten özellikle kadınların ellerinin daha yatkın olduğu hizmet sektöründe pastaların çeşidine kadın eli değdirerek dört kızımla birlikte hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük, rabbim utandırmasın." dedi.

Bir Nefise Kıyıcı dahil 9 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, "Bayanlar bir iş yeri açmayı düşündükleri zaman kesinlikle korkmasınlar. Her işte az da olsa bir risk vardır, riskten korkarsan başarılı olamazsın. Devletin ve ailenin desteği olduktan sonra her bayan istediği iş yerini açabilir. Sevinç arkadaşımızda kredi, proje ,işkur v.s hiçbir destek almadan, kendi birikimi ile hayallerini gerçekleştirdi. Pandemi dönemi henüz geçmedi ama Sevinç Hanım girişimciliğin risk almak olduğunun canlı örneği olarak hanımlara yol açtı.  Kesinlikle hayaller ertelenmemeli, gerçekleştirmek için çaba sarf edilmeli. Başarı, cesaret ister. Kadınlar cesaretli olup ve hayallerinin peşinden gidince eşleri de babaları da, oğulları da, yakınları da yanlarında olur ve Sevinç pastanelerinin sayısı artar, Allah hayırlı etsin"dedi

ERZURUM

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732