ERZURUM CHP İL YÖNETİMİ İMAMOĞLUNU BASINA KARŞI MAHÇUP ETTİ

Üzüntü duyduğumuz ve belli başlı olaylara şahitlik ettiğimiz bir güne veda ederken, bu yazıyı yazmaktan kendimi alamadığımı huzurunuzda dile getirmek isterim.

Gündem Yayın: 10 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.10.2021 15:26:02
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News
Birkaç gün öncesinden geleceği söylenen ve bunun için hazırlıklarının yapıldığı belirtilen Ekrem İmamoğlu ziyaretinde CHP Erzurum İl Yönetimi’nin organizatörlüğü sınıfta kalınacak cinstendi.
 
Saat 12 civarında ben ve benim gibi gazeteciliğe tutkulu arkadaşlarla beraber CHP İl Başkanlığı’na gidip burada il yönetimde bulunan kişilerle beraber CHP Aşkale İlçe Binası önünde Ekrem İmamoğlu’nun çekimlerini gerçekleştirdik. Ancak hemen ardından öğrendik ki partinin İl Yönetimi’nde bulunan kişiler, bizleri beklemeden Yakutiye İlçesi’ne doğru hareket etmiş. Yani bizleri Aşkale’de araçsız bırakarak, caddede bir başımıza terk ettiler. Bunun üzerine partinin il yönetiminde görev yapan kişilerle irtibat kurmaya çalıştık ve bizi buradan alıp, İmamoğlu’nun konvoyuna yetiştirmeleri ricasında bulunduk. Ancak aldığımız cevap olumsuzdu.
 
Bunun üzerine biz basın mensupları da araç beklemeye başladık. Bineceğimiz araçla beraber Aşkale’den Yakutiye’ye doğru hareket edip, İmamoğlu’nun esnaf buluşmalarında çekim için yer alacaktık. Fakat bu sefer de merkeze giden dolmuş araçlarının saat 15.40 sularında kolay kolay ve sık sık gelmediğini öğrendik. Basın mensupları olarak bizler otostop çekerek, merkeze gitmeye doğru yol aldık. Amma velakin otostop çektiğimiz araç bizleri Erzurum Havalimanı’nın az ilerisinde bırakıp tehdit ederek, zorla paramızı almaya çalıştı. O sırada yaşadığımız şaşkınlık bir yana, diğer bir yandan ise art arda gelen talihsizliklere istinaden neye uğradığımızı şaşırmıştık. Ancak herhangi bir can tehdidi yaşamamak için, şahsa cüzi miktarda para verdik. Akabinde ise şehir içi otobüsüyle İmamoğlu’nun ziyaretlerini gerçekleştirdiği Yakutiye İlçesi’ne doğru yol aldık.
 
Keza yoldayken basına tutkulu dostlarımla beraber konuştuk. O sırada 2 yolu kafamızda belirledik. Ya İmamoğlu’nun çekimlerine devam edecektik ya da yaşadığımız şok üstüne şoklarla evlerimize dağılacaktık. İlk yolu seçtik ve basına tutkuyla yaklaşan dostlarımla beraber, Başkan İmamoğlu’nun çekimlerine devam etme kararı aldık. Bu esnada çekimlerin sonunda Erzurum’da cağ kebabı yapan bir esnaf lokantasına uğrayan İmamoğlu ve yönetimde bulunanların bir kısmı yemek yediler. Bizler de basın mensupları olarak aynı lokantada yemek yiyecektik ama maalesef ki lokanta sahibinin bir yakını, bizatihi Ekrem İmamoğlu’nun, basın mensuplarına yemek vermeyeceğini söyleyerek, tabiri caizse bizleri nazikçe sofradan kaldırmak istedi. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla bunu yaptıran kişi İmamloğlu'nun yanında getirdiği müdürü tarafından yapıldığı iddia edildi. Keza soframızda bulunan değerli bir basın mensubu ağabeyimiz, gün boyunca yaşadığımız tüm olayları içine atarken, bu duruma daha fazla sessiz kalamayarak yaşanan durumu ‘Basına ayıp!’ olarak nitelendirdi. Tabi aynı durumu bizler de nitelendirdik. Hatta ve hatta sadece basına değil, partinin ilçelerde bulunan yönetimdeki isimleri de aynı durumu yaşayarak, mağduriyetler yaşadılar. Gelelim basın sofrasına. Evet, biz basın olarak sofrada kalkacağımız esnada, yanımızda bulunan basın mensubu ağabeyimiz bizleri tekrardan soframıza oturtarak, “Basın mensubu arkadaşlarımın tüm hesabını ben kendi cebimde ödüyorum.” dedi. Kendilerinin nezaketi ve basına tutkuyla yaklaşan sevecenliği dolayısıyla arkadaşlarım adına ağabeyimize teşekkür ediyorum. Toplam 220 TL tutan hesabı ödeyen ağabeyimizin yaşadığı hüzün hiçbir şekilde cebinden çıkan parasına karşı değildi. Biz basın mensuplarının gün boyunca yaşadığı üzüntü verici olaylar silsilesi ve aynı zamanda başarısızlığı tarafımızca ispatlanan CHP Erzurum İl Yönetimi’nin ve bir yemeği bile çok gören İmamoğlu'nun müdürünün organizasyonsuzluğuna karşıydı.
Keza ısrarla şeffaflığı belirten CHP'nin Erzurum yönetimi henüz Twitter hesaplarını bile 'Herkese Açık' yapmayarak, sadece takipçilerine gizlemiş halde bulunduruyor. Ne yani vatandaşlar Twitter hesabınızı görmesin mi, paylaşımlarınıza bakmasın mı, şeffaflığınıza göz atmasın mı?
 
Her şeyden ziyade Ekrem İmamoğlu'nun gelişi münasebetiyle açılacak pankart için sadece ama sadece '3' gönüllü bulamayan parti yönetiminin gelip de başarı sağlayacağını belirtmesi akıl karı değildir. Nitekim daha sonrasında açılan pankartın yerlerde süründüğünü görmeleri, CHP'li yurttaşları ve seçmenleri de çok üzdü. 
 
Anladığım kadarıyla CHP Erzurum İl Başkanlığı bile, Erzurum halkının Ekrem İmamoğlu'na karşı büyük bir saygı ve sevgi göstereceklerini düşünmemişlerdir. Ondan dolayı böyle bir durumun yaşandığını düşünüyorum. Nitekim Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulan bir ismin bu şekilde kitlelerce karşılanması önemli bir meseleyken, il yönetiminin hal tavır ve hareketi 10 üzerinden 0 mahiyetindeydi.
 
Velhasıl kelam bir kez daha gördük ki basın çok kutsal ve mukaddes bir meslektir. Keza yine gördük ki, hem siyaset hem de politika çok kirli ve içi çamur dolu bir çukurun ta kendisidir.Özel Haber :Hakan Dikmen
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732