EROĞANDAN MÜJDE...

Önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız!

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 21:25:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dün yaptığı açıklama ile, iki yıl süren çalışmaların ardından Atlas Sineması’nın kapılarını yarın İstanbul Sinema Müzemiz ile birlikte açılacağı duyurmuştu. Bugün açılışı gerçekleştirilen Atlas 1948 – İstanbul Sinema Müzesi programında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün açılışı gerçekleştirilen Atlas 1948 – İstanbul Sinema Müzesi programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, “Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM’yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız.” İfadeleri kullanıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bu yılın sonunda açmayı planladığımız Atatürk Kültür Merkezi’mizi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın en geç ortasında, İstanbul halkının hizmetine sunacağız. Ben artık Atatürk Kültür Merkezi demiyorum çünkü biz orayı bir opera binası olarak hazırlamış durumdayız.

 

Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor.

Yıldızı giderek parlayan ülke olduğumuzun en önemli göstergesi, misafir ettiğimiz yabancı turist sayısının 52 milyonu bulmuş olmasıdır.

Kültür sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği mekan sayımızı, 858’den 4 bin 139’a çıkarırken, etkinlik sayımızı 34 binden 110 bine yaklaştırdık.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanındaki evini, müzeye dönüştürüyoruz. İnşallah müzeyi de 12 Mart’ta yani İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında hizmete açıyoruz.

 

Taksim Camii’ni de önümüzdeki yılın Ramazan Ayı’na yetiştirmeyi planlıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732