Erdoğan MİT'in yeni binasının açılışında konuştu: İstihbaratı olmayan bir devlet yok olmaya mahkumdur

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, bugün yapılan törenle hizmete girdi. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbaratın devletler için önemine dikkat çekti.

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.07.2020 16:30:41
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı'nın Maslak'taki yeni binasının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında "İstihbaratı olmayan bir devlet, millet yok olmaya mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şunlar:

"BALKAN SAVAŞI'NDA TARİHİMİZİN EN UTANÇ VERİCİ YENİLGİSİNE UĞRADIK"

"Bilginin ve bilgiyi kullanmanın en etkili silaha dönüştüğü dönemde, istihbaratın önemi artmıştır. Tarihimizde istihbarat zafiyetinin ne büyük sonuçlara yol açabileceğinin örneği vardır. Bunların en önemlisi Balkan Savaşı'dır. Dönemin yöneticileri bunu göremedikleri için tarihimizin en utanç verici yenilgisine uğradık.

"İSTANBUL BUGÜN DE AYNI CAZİBESİNİ SÜRDÜRÜYOR"

Türkiye en önemli milli kurumlarından biri olan Milli İstihbaratın ayakta kalması sayesinde son dönemdeki imtihanlarından alnının akıyla çıkmıştır. İstanbul, diğer özelliklerinin yanı sıra istihbarat konusunda özel konumu ile öne çıkmıştır. Burada attığımız her adım dünyanın ilgisini çekiyor. Stratejik öneme sahip olan İstanbul, bugün de aynı cazibesini sürdürüyor.

"AYASOFYA'NIN AÇILIŞINDA İSTANBUL'U SİNDİREMEYENLER OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Ecdadımız da İstanbul'a sahip olmanın hayalini kurmuş, büyük mücadeleler vermiştir. Bu hayal Fatih Sultan Mehmed Han'a sahip olmuştur. Ayasofya-yı Kebir Cami-i Şerif'in açılışında, İstanbul'un Türk toprağı olmasını sindiremeyenler olduğunu gözlemledik.

"İSTANBUL'DA İSTİHBARATA DA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

İstanbul'u her anlamda geliştirdik, güzelleştirdik. Son dönemde attığımız her adımla İstanbul'a layık olmaya çalışıyoruz. Bu bir aşk, sevda meselesidir. Hedefimiz İstanbul'u finansın, ticaretin, eğitimin, kültürün merkezi olarak dünyanın en üst seviyelerine çıkarmaktır. İstanbul'u dünyanın en güvenli şehri haline getirmektir. Bu konuda istihbarata da önemli görevler düşüyor.

"BU MERKEZİMİZLE ANKARA'DAN SONRA EN ÖNEMLİ İKİNCİ BİR MERKEZE SAHİP OLDUK"

Nüfus bakımından Avrupa'nın 23 ülkesinden daha büyük olan İstanbul'da güvenliği sağlamak öyle kolay bir iş değil. Böyle bir şehrin istihbarat servisleri için cazibe merkezi olması kaçınılmazdır. Bu merkezimizle Ankara'dan karargahtan sonra en önemli ikinci bir merkeze sahip olduk.

"MİT'İN İSTANBUL'DAKİ SORUMLULUĞU DA ARTIYOR"

Tüm teknik donanımlarıyla birlikte Ankara ve İstanbul bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi, bütün faaliyetleri çok daha seri bir şekilde takip etmemizi sağlayacaktır. İç ve dış tüm istihbarat ve koordinasyondan sorumlu olan MİT'in İstanbul'daki sorumluluğu da artıyor. Terör örgütleriyle mücadelenin yanında dış güvenlik, dış istihbarat ve dış istihbarata karşı koyma görevlerini yürütüyor.

ANA KARARGAHTAN SONRA EN ÖNEMLİ İKİNCİ AÇILIŞ

Edinilen bilgiye göre, MİT'in en önemli ünitelerinden biri olduğu belirtilen İstanbul Bölge Başkanlığı binasının, giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak düzeyde.

Söz konusu inşaatın Milli İstihbarat Teşkilatının fiziksel imkanlarını, istihbarı kapasitesiyle uyumlu hale getirme hedefi çerçevesinde Ocak 2020'de açılışını yaptığı ana karargah binasından sonra ikinci önemli açılış olduğu ifade edilirken, teşkilatın projeyi tasarlarken, tarihin her döneminde stratejik öneme sahip olan İstanbul'un istihbarı çalışmalar açısından oynadığı rolü dikkate aldığı kaydedildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor

ATIŞ POLİGONU DA VAR

Ankara'daki "KALE" adlı binaya benzer şekilde yatay bir mimari ile inşa edilen binada, kompartımantasyon ve koordinasyon dengesi azami düzeyde gözetilerek ortak çalışmalar amacıyla çok sayıda toplantı salonu tasarlandı. Modern ve akıllı bir bina olarak inşa edilen yapıda, yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de bulunuyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor

HER TÜRLÜ KARA VE HAVA SALDIRISINA KARŞI KOYABİLECEK

Öte yandan, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası'nın maksimum güvenliği sağlayacak şekilde tasarlandığı ve her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip olduğu da bildirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732