En iyi ligler belli oldu, Süper Lig'in değeri gün geçtikçe eriyor

FFHS (Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu), 2011-2020 yılları arasında dünyanın en iyi liglerini puanlarıyla sıraladı. Avrupa'ya göndereceğimiz takım sayısının düşme ihtimalinin yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in de değer kaybetmesi, Türk futbolu için tehlike çanlarının ne kadar ciddi çaldığını gösterdi. Listede daha düşük kaliteli Ekvador, Meksika, Kolombiya gibi liglerin gerisinde kaldık!..

Yayın: 27 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.03.2021 13:54:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Son 10 yılda Türk futbolu çok büyük derecede eridi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistik Federasyonu'nun açıkladığı listede Spor Toto Süper Lig 18. sırada yer aldı. 2011 yılında açıklanan sıralamada 8. sırada yalan ligimiz, tam 10 basamak geriledi. Listede Kolombiya, Meksika, Ekvador gibi daha düşük kaliteli liglerin gerisinde kalmamız, önlenemez bir çöküşe doğru gitmekte.

 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE SON KATILIM

Bu sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderemeyeceğiz. Artık ligin şampiyonu da ön eleme oynamak zorunda. Avrupa sıralamasında günden güne eriyen Türk kulüpleri, UEFA Avrupa Ligi'ne de daha az takım gönderme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu sebeple önümüzdeki sezondan itibaren Türk takımlarının Avrupa'da önemli başarılar etmesi gerekiyor

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732