Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Herkesi tekrar uyardı!

‘Ufuk Ötesi’ programında önemli açıklamalarda bulunan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı , Eren Talha Altun , Cengiz Han Güven ve Emrah Bekçi’nin sorularını yanıtladı.

Siyaset Yayın: 14 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 14.10.2020 23:58:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

‘Ufuk Ötesi’ programında önemli açıklamalarda bulunan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı , Eren Talha Altun , Cengiz Han Güven ve Emrah Bekçi’nin sorularını yanıtladı.

2010 yılında yazdığı ‘Dün Devlet, Bugün Cemaat’ isimli kitabıyla, Emniyet başta olmak üzere devlet içindeki FETÖ örgütlenmesini deşifre eden eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 2016 yılına gelindiğinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 sayfalık dilekçe vererek, Emniyet’te ‘Milli Damar’ adında yeni bir suç örgütü olduğunu ileri sürmüştü.

Bunun üzerine Müşteki sıfatıyla da ifade veren Hanefi Avcı, dilekçenin yanı sıra Milli Damar suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişilerin isimlerini de ‘kapalı bir zarf’ içinde savcılığa sunmuştu.

Hanefi Avcı uzun bir aradan sonra, Devlete sızmaya çalışan tarikatler konusunda ilgili Devlet kurumlarını ve yöneticilerini tekrar uyardı(!)

Avcı, konuk olarak katılmış olduğu 'Ufuk Ötesi' isimli programda, bu konuya ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Hanefi Avcı, FETÖ’nün ciddi oranda Devletten temizlenmesinin ardından, bunu bir boşluk ve fırsat bilen diğer cemaatlerin boş durmadığını belirtti.

Avcı, bu cemaatlerin geçmişte FETÖ’nün oluşturduğu kadar geniş ve kapsamlı bir hakimiyetleri olmasa da, bunların bir araya gelmeleri halinde Devlet için tekrar tehlike arz edeceklerini ifade etti.

Avcı, bu cemaat ve tarikatların Devlet içindeki rekabetleri ve kadrolaşma eğilimlerine karşı, FETÖ’de olduğu gibi geç önlem alınmasının vahim bir hata olacağını da söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732