EKONOMİDE GELECEK MODELİ

Kararlı adımlarla geleceğe yürüyoruz. Sorumlu muhalefet anlayışıyla çözüm üretiyoruz. Çünkü, bu memleket bizim. Önce insan diyerek, insan onurunu merkeze alarak liyakatli kadrolarımızla Ekonomide Gelecek Modeli manifestomuzu hazırladık. Umutsuzluğa yer yok; Gelecek Varsa Umut Var

Gündem Yayın: 20 Haziran 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 20.06.2020 16:15:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, ekonomi kurmayları Genel Başkan Danışmanı İbrahim Turhan, Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Politikaları Başkan Yardımcısı Kerim Rota ve Ticaret Politikaları Başkanı Mustafa Mente ile birlikte Ekonomide Gelecek Modeli adıyla partinin ekonomi manifestosunu açıkladı. Bir çok konuda çarpıcı çözüm önerileri sunan manifestoda ön plana çıkan konuların başında son günlerde çokça tartışılan Varlık Fonu geldi. Gelecek Partisi, başta Türkiye Varlık Fonu olmak üzere bütçe dışı nitelik kazanan tüm uygulamaların sonlandırılacağını açıkladı.
İnsan onurunu merkeze alan bir anlayışla hazırlanan Gelecek Partisi ekonomi manifestosunda, koronavirüs sonrası dönemde ihtiyaç duyulacak ekonomi politikalarının eski ezberlerle üretilemeyeceğini vurgu yapıldı. 2001 ve 2008 krizlerinin farklı özellikte olduğu, o gün uygulanan çözümlerin bugün geçerli olamayacağı hatırlatıldı. Hükümetin, kurumların kapasitelerini, yetkinliklerini ve itibarlarını tahrip eden hoyrat ve sorumsuz yönetim anlayışının en büyük sorun olduğuna dikkat çekildi. Manifestoda Hz. Mevlana’nın “Ne kadar söz varsa düne ait Dünde kaldı cancağızım, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle yenilik vurgusu yapıldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732