EKMEĞİMİZİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN

Fırıncılar zamlanan un fiyatlarının ardından, işçisinden işverenine bütün fırıncılar mağdur ediliyor.

Yayın: 04 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 04.09.2020 02:08:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Merkez Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı Abdulhafız Şengül, aynı zamanda Ekmek Fırını işletmecisi olan Şengül, un fiyatlarına ardı ardına gelen zamlardan sonra ekmek fiyatlarına yansımamasına tepki gösterdi.

Şengül; Bir su,   9 tane fındık, bizim saatlerce uğraşıp bin bir emekle ürettiğimiz ekmekten daha değerli daha pahalı.

Şengül, 1 bardak çayın 2 TL. olduğu bir ülkede, çok  af edersiniz, tuvalet ücretinin 2 lira olduğu bir zamanda, 130 -140 liraya un alıp fırın çalıştırmak, işçi çalıştırmak, ve işçi olmak bu sektörün sahipsiz olduğunu gösterir dedi. Şengül sözlerini şöyle sürdürdü,

Ekmek neden bu kadar değersiz,  biliyor musunuz, sırf siyasi bir  algı oluşturmak amaçlı,  Enflasyon için neden fırın işçileri ve fırın işletmecileri mağdur ediliyor.

Bu sektörün sahibi yok maalesef, ekmeğin değeri yok neden çünkü ucuz ve (milyonlarca ekmek çöpe gidiyor.) yapın bakalım iki buçuk, 3 TL. bakalım vatandaş çöpe ekmek atıyormu !

Şengül; Bu durumda ise, İşçi  de mağdur iş veren de, fırın işçisinin ağır işçi sınıfında sayılıyor ise, neden erken emeklilik hakkı bizlere yok. Çünkü,

Bu sektörün sahibi yok, şu zorlu salgın sürecin’ de  bile sağlık personelinden sonra, bu ülkeye en büyük fayda, yine fırıncılardan olmuştur.  Kendi sağlığını hiçe sayarak sokağa çıkma yasağı, olduğu günlerde dahi hizmetimizi ettik. Ama maalesef yine bizler ezilen olduk. diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732