EÇADEM ÇOCUKLARI ENGEL TANIMIYOR

EÇADEM öğrencileri, Dünya Engelliler Günü’nde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde muhteşem bir etkinliğe imza attı. Ritimden dramaya, halk oyunlarından piyanoya kadar hazırladıkları sahne şovlarını aileleri için sergileyen çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

Yayın: 13 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 13.05.2022 18:16:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Sarıyer Belediyesi ve Koç Üniversitesi iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM) öğrencileri, Dünya Engelliler Günü’nde hazırladıkları gösterilerle gönülleri fethetti. Piyano gösterisi ile başlayan etkinlik ritim gösterisiyle devam etti. Yeşilçam filmlerinden kesitlerin yer aldığı oyunda Adile Naşit ve Türkan Şoray gibi usta oyuncuları canlandıran öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Etkinlikte Burak Pasun’un zeybek gösterisi büyük beğeni kazanırken, insan ve hayvan etkileşiminden yararlanarak, fizyolojik ve psikolojik mekanizmaları harekete geçiren, metabolizmada sağlığı olumlu yönde geliştiren değişiklikleri başlatan hayvan destekli terapi gösterisinin ardından sahne alan halk oyunları ekibini izleyenler ayakta alkışladı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, EÇADEM Müdürü Arzu İnan, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Hayrettin Dereli ve Nihal Yeşilbaş ile EÇADEM öğrencilerinin aileleri katıldı. YAŞAMLARINA DOKUNUYORUZ 6 yıl önce engelli çocuklara ve ailelerine destek vermek amacıyla EÇADEM’in kurulduğunu ifade eden Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, “Engelli çocukların ve ailelerinin bakım ile danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, bu vesile ile aile bütünlüğünün korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çok önemli bir görevi yerine getiren EÇADEM projesine büyük katkı sağlayan Sarıyer Belediyesi’nden onur duyduğumuzu belirtmek isterim. EÇADEM olarak engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarına dokunmak, ailelerin bakım ve yüklerine nefes olabilmek, gençlerimizin öz bakım becerilerini ve öz güvenlerini artıracak çalışmalar yaparak onlara katkı sağlamak için çok çalışıyoruz” dedi. SINIRLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK Yaşamın her alanında engelli bireylerin hayat kalitelerini arttıran projelere imza atmaya büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Sarıyer Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “Yaşam bize sızlanmanın hiç kimseye faydası olmadığını öğretti. EÇADEM, oluşturacağınız küçük yaşam alanının koca yüreklere, milyonlara nasıl ulaşabildiğinin en somut örneğidir. Bireyi, sadece kendisine yapılacak eğitimle değil, ailesinin ruhsal olarak, psikolojik olarak duruma hazırlanması ile ilgili yapacağımız çok şey var. Küçük küçük fedakarlıklarla kocaman yüreklere dokunabiliriz” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732