Dünya Üzerindeki En Yüksek Sıcaklık O Ülkede

Amerika'nın batı kıyılarını iyice etkisi altına alan sıcak hava dalgası esnasında, Dünya üzerinde şu ana kadar en güvenilir araçlarla ölçülen en yüksek sıcaklık kayıtlara geçti.

Dünya Yayın: 17 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 17.08.2020 15:26:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

California'da Ölüm Vadisi Ulusal Parkı'nda yapılan ölçümde termometreler 54,4'ü gösterdi. Sıcaklık, Amerika Ulusal Hava Durumu Hizmetleri tarafından teyit edilecek.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE NEDEN OLDU

Ölçüm, Amerika'nın batı kıyılarını iyice etkisi altına alan sıcak hava dalgası esnasında yapıldı. Sıcaklıklar bu hafta daha artması bekleniyor.

Sıcak hava yüzünden bir elektrik santralinde arıza çıkması sebebiyle, California'da iki gündür elektrik kesintileri yaşanmakta.

Pazar günkü ölçüm, Ölüm Vadisi'nde Furnace Creek'te kayıtlara geçti. 54 derecelik bundan önceki rekor yine Ölüm Vadisi'nde 2013'yılında kaydedilmişti.

100 yıl önce yine Ölüm Vadisi'nde yapılan 56,6 derecelik ölçüm ise tartışmalı. Bazı çağdaş meteoroloji uzmanları, ölçümün hatalı olduğuna inanıyor. 1931' yılında Tunus'ta yapılan 55 derecelik ölçüme de yine güvenilir olmadığı gerekçesiyle karşı çıkılıyor.

Dünya Üzerindeki En Yüksek Sıcaklık O Ülkede

10 GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Amerika'nın batı kıyısındaki sıcak hava dalgası, kuzeybatıdaki Arizona'dan, kuzeybatıdaki Washington eyaletine kadar uzanıyor. Pazartesi ve salı günü zirve yapması beklenen sıcak hava gelecek 10 gün boyunca etkili olacağı belirtiliyor.

YANGIN HORTUMU GÖRÜLDÜ

California eyaletinde sıcaklıklar yükselirken, Lassen County'de büyük bir yangın hortumu görüldü.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

California'da elektrik şebekesi yönetimi, elektrik arzının talebi karşılayamaması olarak tarif edilen 3. aşama acil durum ilan etti.

Bölgenin elektrik ihtiyacı büyük ölçüde güneş ve rüzgara dayalı olduğu ve halk yoğun olarak klima kullandığından, elektrik altyapısı büyük bir baskı altına giriyor.Talebi yönetebilmek için yetkililer, planlı elektrik kesintilerine gidiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732