Dr. Hande Karagedik’e Türk İş Kadınları Dergisi’nden Plaket

Kadınların iş gücüne katılarak, başarılı girişimlere imza atması ülkemizin ekonomik kalkınmasına fayda sağlarken, yeni girişimcilere de ilham oluyor.” düşüncesiyle gerçekleştirilen Türk İş Kadınları Rehberi ve Plaket Töreni’nde, Dr. Hande Karagedik’e de geliştirdiği projelerden dolayı plaket takdim edildi.

Yayın: 09 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.04.2021 13:20:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Halasının küçükken öksürüğü iyileştirmek için kozalak kullanarak yaptığı karışımı iki sene boyunca geliştirerek doğal bir gıda takviyesi ortaya koyan Moleküler Tıp Doktoru Karagedik, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İngiltere’de Royal Academy of Engineering kapsamında en iyi üçüncü proje seçilen kozalak şurubu, bu kez Türk İş Kadınları Dergisi’nden anlamlı bir plakete sahip oldu.

 

Bilimsel çalışmalarının yanı sıra kurduğu Hamata isimli şirket ile genç bir girişimci olan Karagedik, tüm kadınlara ilham oluyor. TÜBİTAK’tan aldığı destek ile geliştirdiği Tarım Gıda ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlı gıda takviyesi, Türk kadınının başarısını hem ulusal hem de uluslararası alanda temsil ediyor. 

 

Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Mikrobiyoloji dersi veren, 2012 yılından itibaren görev aldığı bilimsel çalışmalar neticesinde SCI, SSCI, Arts and Humanities kapsamında bulunan dergilerde 5 makalesi, uluslararası diğer hakemli dergilerde 2 adet makalesi ve 13 uluslararası bildirimi bulunan Dr. Hande Karagedik, son olarak kurduğu Hamata adlı şirkette çalışmalarına devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732