Doğru Yatırım Doğru Hizmet

Çat Belediyesi, ilçede yapımı devam eden beton santrali, bims ve kilit parke üretim tesisi ile hem kendi ihtiyacını karşılayacak, hem de belediyeye ek bir gelir kapısı açmış olacak.

Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 21:33:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Faaliyete geçmesiyle birlikte en az 50 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı tesisler, sadece belediyenin parke, bims ve kilitlitaş ihtiyacını karşılayacağı gibi, çevredeki il ve ilçe belediyelerine de satış yapacak.  

Doğru Yatırım Doğru Hizmet

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, ilçede 18 dönüm üzerine inşa ettikleri çok amaçlı tesisin belediyeyi hem mali bir yükten kurtaracağını, hem de ilçede katma değer üreteceğini söyledi.

Doğru Yatırım Doğru Hizmet

Yaşar, “Bims, kilitli parke, parke taş ve hazır beton üretimi yapacağımız tesisimizin kurulum çalışmalarını sürdürüyoruz. Tesisimiz tamamlandığında üstyapı hizmetleri için gerekli olan yapı malzemelerini artık kendimiz üretiyor olacağız” dedi.  

Doğru Yatırım Doğru Hizmet

Tesisin belediyenin ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, çevre ilçe ve illerdeki belediyelerin ihtiyaçlarına da cevap vereceğini anlatan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, “İlçemize bağlı mahallelerimizin üstyapı ihtiyaçlarında kullanacağımız yapı malzemelerini tesisimizde üreteceğiz.

Yine tesisimizde üreteceğimiz hazır betonu da hem kendi ihtiyaçlarımız için kullanacağız, hem de ihtiyaç duyan inşaatlara satış yapacağız.

Böylece belediyemize ek bir gelir kapısı açmış olmakla birlike ilçemizde de yeni bir istihdam alanı oluşturmuş olacağız. Gençlerimiz bu tesislerde çalışacak; evlerine ekmek götürecek” diye konuştu.  

Tesisin, Çat Belediyesi’nin yapı malzemelerinden doğan maliyetini de azaltacağını vurgulayan Başkan Yaşar, “İhtiyaç duyacağımız kilitli parke, parke taş ve bimsi kendimiz üreteceğimiz için harcamalarımız da azalmış olacak. Yine civar belediyelerin ihtiyaçlarını da bu tesisle karşılayacağımız için gelir de elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732