Doç. Dr. Halil Murat ÜNVER Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale'de, KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde, AÜ İşletme Bölümünde lisans eğitimi tamamladı. KÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı.

Yaşam Yayın: 15 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.04.2021 00:19:34
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Sistem Tasarımcısı

Mucit

Bilirkişi

İş İnsanı

İşletmeci

Elektrik Mühendisi

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğiticisi

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı (A)

Makine Müh. (Y. Lisans – Doktora)

Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı

1970 Kırıkkale – Keskin (Çelebi) - Karaağaç

Eğitim

İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale'de, KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde, AÜ İşletme Bölümünde lisans eğitimi tamamladı. KÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı.

Kamu Geçmişi

Ailesindeki fertlerin çoğunun MKEK kökenli olması, ayrıca babasının MKEK’nda bürokrat olması nedeni ile tüm yaşamı savunma sanayi odaklı geçmiştir. Kurumun tüm fabrikalarını ve üretim kabiliyetlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Kurumda işçiden müsteşara tüm kademedeki çalışanların akademik, psikolojik, sosyolojik, idari, iktisadi açıdan tahlil etmiştir, böylelikle genel olarak kamu ve kamu iktisadi devlet teşekküllerindeki yönetim sistemi yanlışlarının tespiti için ele geçen mükemmel imkân değerlendirilmiştir.

1991 yılında (21 yaşında) Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu'nda Bilgisayar Programcılığı Programında Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Bilgisayar donanımı, elektronik ve güç elektroniği dersleri verdi.

2006-2011 yılları arasında Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulunda Kurucu Müdür olarak görev aldı. Yüksekokul müdür yardımcılığı, Teknik Programlar bölüm başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksekokul Kurulu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Kırıkkale Üniversitesi Senato Üyeliği gibi çeşitli idari görevler yerine getirdi.

Kırıkkale Üniversitesinde Hacılar Meslek Yüksekokulu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Programını açtı. K.Ü. Uzaktan Eğitim Merkezi'nde İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği eğitim programlarının açılmasını sağladı. Bu eğitimlerin verilmesi ile üniversiteye yaklaşık 2 milyon USD gibi çok ciddi sayılabilecek bir kaynak sağlandı.

Çalışma Bakanlığının İş Sağlığı ve Güvenliği konularındaki yasa, yönetmelik, eğitim çalışmalarına paydaş olarak katıldı.

Akademik Çalışmaları

Sci indekste taranan elektrik makinaları ve yapay zeka alanında 13 makale, 30’a yakın konferans bildirisi ve çeşitli dergilerde 20’’den fazla bilimsel makale yayımladı.

Yüksek Lisans ve Doktora danışmanlığını yürüttüğü 20 ‘den fazla tez çalışmasını tamamladı.

Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri ile Yapay Zeka alanında bilimsel çalışmalar yaptı, çeşitli uluslararası makaleler ve bildiriler yayınlardı. Hem Elektrik Makinalarında hem de Yapay Zeka alanında ayrı ayrı doçentlik hakkı elde etti.

Geliştirdiği algoritma ile günümüzde kullanılan güncel kelimelerle ergonomik ve verimli yeni bir Türkçe klavye tasarladı ismini TEZEREN koydu, çalışma bildirisi Viyana’da ödül aldı. Yine kullanımı zor olan Q klavye yerine geliştirdiği yeni  İngilizce klavyeye ise SpeedyKEYS ismini koydu.

Halen Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. Pandemi öncesi döneme kadar ROBOKALE isimli robot takımı, HİDROKALE isimli hidrojenli araç takımı, ELEKTROKALE isimli elektrikli araç takımlarını bünyesinde barındıran Kırıkkale Üniversitesi Yüksek Mühendislik Teknolojileri Topluluğu Danışmanlığını yürütmüştür.

İş Dünyası Çalışmaları

Kurucu ortağı olduğu 32 yıllık geçmişle sahip olan KEMAS Ltd. Şti.'nde elektromanyetik alanla ısıtma ve üretim teknolojileri geliştirdi, geliştirdiği teknolojilere patentler aldı. Halen KÜ Teknoparkta bir şube bulunduran şirket Sanayi Bakanlığı tarafından, Hat Frekanslı Alüminyum Tav Ocaklarının Türkiye'deki tek üreticisi olarak tescil edildi. KEMAS Ltd. Şti.'nin ürettiği ürünler hem Türkiye'de kullanılmakta, hem de yurtdışına ihraç edilmektedir.

Şirket üzerinden geliştirdiği yeni teknoloji Meyve-Sebze Kurutma fırını ile ülkedeki kaliteli, sağlıklı, verimli üretim yapan kurutma fırını ihtiyacını karşıladı.

Sosyal Yaşamı

1994 yılında 3 ay İngiltere/Manchester, 2013 yılında 3 ay Almanya/Schweinfurt bulundu. Ayrıca çeşitli proje ve incelemeler için İtalya, Fransa, İsviçre, İspanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kosova, Avusturya, Ukrayna, Suriye, Suudi Arabistan’da bulundu.  Bu ülkelerdeki teknik, teknoloji, sanayi, sosyal hayat, bürokrasi, insan ve iş profilini inceleme imkânı buldu.

Halen 1912 yılında kurulan ve Çanakkale Ruhunun temsilcisi 190 tıbbiyelinin mirası olan Türk Ocakları’nın Kırıkkale şube başkanlığını yürütmektedir. Bu vesile ile halkla sürekli temas halinde olup toplumun ihtiyaçlarını, beklentilerini, sosyolojik ve psikolojik durumunu bizzat sahada tespit etmektedir.

Eşi İş Güvenliği Uzmanı ve iki fakülte mezunudur, büyük oğlu ata mesleği elektrik – elektronik mühendisliği tahsili yapmakta küçük oğlu ise orta öğretimdedir.

İlgi Alanları

Yapay zeka tabanlı sistem tasarımı, bilgisayar tabanlı makine tasarımı, iletişim, psikoloji, sosyoloji, jeopolitik, tarih, uluslararası ilişkiler

Hayali

Bu ülkenin güzel çocukları için; muasır medeniyet seviyesine ulaşmış işlevsel bir devlet, açlık ve sefaletin olmadığı herkesin bolluk içinde yaşadığı sorunsuz bir ülke, keyifle yaşayacakları bir gelecek inşa etmek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732