DEDAŞ, Şanlıurfa'da elektrik duasına çıkan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli seslerini duyurabilmek için elektrik duasına çıkmıştı. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) elektrik duasına katılan köylüler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayın: 18 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.12.2020 15:36:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Aşağıkarıncalı Mahallesi'nde gerçekleştirilen elektrik duası eyleminde ilginç bir gelişme yaşandı. DEDAŞ, Elektrik duasına çıkan 15 mahalle sakini hakkında "halkı DEDAŞ'a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı" iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

"AMAÇ HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BASTIRMAK"

DEDAŞ'ın elektrik duasına çıkan vatandaşlar hakkında suç duyurusuyla bulunmasını Sözcü'ye değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şunları dile getirdi:

 

"Elektrikleri sürekli kesilen vatandaşlarımız elektrik duasına çıktığı için "halkı kin ve düşmanlığa kışkırttığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlar. Bu kişiler halkın bir kesimini diğer kesimine karşı kin ve nefretle ilgili bir söylemleri yok halkla ilgili de bir açıklamaları yok. Sadece nasıl Diyanet yağmur duasına çıktıysa bu vatandaşlarımız da aynı şekilde sürekli elektrikleri kesildiği için mağdur oldukları için elektrik duasına çıkmışlar.DSİ kalkıp Diyanet hakkında suç duyurusunda bulunuyor mu? DEDAŞ'ın suç duyurusundaki mantık şu, halkı DEDAŞ'a karşı bu şekilde hak arama özgürlüğünü susturabilmek, bastırabilmek, korkutabilmek için Cumhuriyet Savcılığını araç olarak kullanıyorlar. Bir eylemin suç olabilmesi için baştan itibaren bir kastın olması gerekir."

DEDAŞ Şanlıurfa'da elektrik duasına çıkan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

"TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMESİNİ BEKLİYORUM"

Vatandaşlar hakkında yapılan suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlanmasını beklediğini belirten Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vatandaşlarımızın kastı sadece elektrik gelmesi için. Yoksa vatandaşların bir kesimini diğer kesimine karşı bir harekete geçsin eyleme geçsin kastıyla yapmıyor. Kastı hukuka uygun ve suç teşkil etmeyen bir unsur. Vatandaşın işlemediği bir suçu kovuşturma başlatması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundukları için elektrik duasına çıkan vatandaşlara karşı şirket iftira suçu işliyor. Bu vatandaşlarımızla ilgili Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararı vermesini bekliyorum. Ama siyasi nedenlerle eğer böyle bir dava açılırsa ben avukatlık cübbemi giyerek bu vatandaşlarımız için duruşmalarda bedelsiz olarak ve kamu hizmeti için avukatlıklarını yapacağım."

DEDAŞ Şanlıurfa'da elektrik duasına çıkan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi'nde ilginç bir olay yaşanmıştı. Bir süredir Suruç'a bağlı 30 mahallede günde 12 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle çevre köylüler Aşağı Karıncalı Mahallesi'nde toplanarak elektrik duası yapmıştı.

"SABAHTAN AKŞAMA KADAR ELEKTRİKLER KESİK"

DEDAŞ'ın yetki alanındaki elektrik kesintileri sorunu çözülmeyince mahallenin ileri gelenlerinden Mustafa Tüzün, tarafından yapılan elektrik duasında, "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi'nde bu yaptığımız yağmur duası değil, yaptığımız elektrik duasıdır. Sabah saat 06:00'dan akşam saat 19:00'a kadar elektrikler kesik. İşimiz Allah'a kalmış. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız" ifadeleri yer almıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENMİŞLERDİ

Anka'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen mahalle sakinleri şunları söylemişti: "Güçlü devletimizin büyük liderine sesleniyorum. Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bize sahip çıksınlar. Sadece elektrik istiyoruz. Nereye gidelim?"

DEDAŞ, Şanlıurfa'da elektrik duasına çıkan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732