Dalyan’da turizm sektörü sahipsiz bırakıldı

Bilindiği üzere kovid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü gelmekte. Her ne kadar normale döneceğimiz yönünde açıklamalar yapılsa da ne yazık ki sektörümüz önünü görememektedir.

Yayın: 21 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 21.06.2021 00:19:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Hafta sonunda Dalyan Nish Caria Butik Otel’de yapılan Dalyan Otelciler Derneği’nin Olağan Genel Kuruluna turizmci kimliğimle katıldım. Bu vesileyle DOD Başkanı Ali Mürşit Yağmur, yönetim kurulu ve derneğin üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum.
 
Kongrenin ardından görüştüğümüz işletme sahiplerinin ortak sorunu önemli turizm merkezlerinden Dalyan’ın sahipsiz ve kendi haline bırakıldığı yönünde. Biz turizmciler ve paydaşlarımızla geçtiğimiz sezonu ve bu sezonu kayıp olarak kabul ettik. Ancak önümüzdeki yılları kaybetmek istemiyoruz diyorlar.
 
Sektör temsilcilerimizin serzenişlerine katılmamak mümkün değil. Turizm sezonu başladı dediğimiz şu günlerde Ortaca Belediyemizin sektör temsilcileriyle ve STK'ların da katıldığı turizmle ilgili acil bir toplantı yapması gerekir. Turizm sezonu için hangi projeleri var belli değil. Turizmci kendi göbeğini kendi kesiyor. Dalyan’dan kopuk yaşayan bir yerel idare var ve Dalyan bunu hak etmiyor.
 
Bu bağlamda, Dalyan’da ve bölgemizdeki turizm paydaşlarımızın sorunlarını görüşmek ve neler yapabileceğimiz konusunda, Dalaman, Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Dalyan Otelciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur ve Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) Başkanı Başar Koşargelir ile görüşmeler yapacağım. Siyasetçi olarak elimizden geleni yapacağız. 
 
Evren Tezcan
CHP Ortaca İlçe Başkanı
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732