DADAŞLARIN EKMEK KAVGASI

Sıkıntılı süreçten geçtiğimiz şu günlerde herkese bir dokun bin ah işit. Esnaf dertli vatandaş dertli. Erzurum Fırıncılarından zararına ekmek satışına tepki.

Yayın: 27 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.02.2021 18:19:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Fırıncılarının, ucuz ekmek isyanı. Erzurum Fırıncıları ile bir araya gelen şehrin yöneticileri Ekmeğe zam yapılmamasını istedi. Fırıncılar; biz her şeyi zamlı alıyoruz, aynı fiyata satıyoruz, diye tepki gösterdi.

Ülkemizde ardı ardına gelen zamlar halkı’ da, esnafı ’da, isyan ettiriyor. Meyve, sebze, doğal gaz ,  elektrik, su derken  ekmeğe de zam geldi.  Pandemi sürecinde işsiz kalanlar, işlerinden çıkartılanlar, işyerleri kapanan esnafı’da, halkıda çileden çıkardı. Dadaşlar diyarı Erzurum’da da durum hiç farklı değil. Ekmeğe gıda  ürünlerine  gelen zamlar, zamlı fiyatla unu şekeri alan Fırıncı esnafının derdi ise her gün, tüketilen ekmeği zararına üretimi. işyerlerinin kapatma noktasına geldiklerini söylüyor. Fırıncılar un, yakıt,kira ,işçi parası ödeyemez durumdayız diyorlar, ama ekmeğe birtürlü bu gelen zamları yansıtamıyoruz. Bize satan kazanıyor biz ise her geçen gün dibe vuruyoruz diye konuşuyorlar. Biz ekmeği zamlı satmak istemiyoruz ancak ekmeği ürettiğimiz bütün materyallere zam geldiği için bizlerde zam yapmaz isek şehirde ekmek çıkaran esnaf kalmayacak sonunda diye isyan ediyorlar.

Bir fırın işletmecisi olan Yavuz Sarı Ekmek fiyatları ile ilgili şehrin yöneticileri ile bir araya geldiklerini ancak ekmek fiyatlarında bir değişiklik yapılmaması hususunda fırıncıları batağa sürükleme kararı aldıklarını belirtti.

Sarı; Bilirkişi 1.42 maliyet çıkarmasına rağmen Erzurum ’fırıncıları rayiç talebi 1.50 kuruş olarak  verildi ancak verilmiş hak geri alındı. bir ilke imza atıldı. Erzurum Valiliği konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Erzurum Valisi Okay Memiş, vali yardımcıları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Fatih Polatlı ve 100 kadar fırıncı katıldı.

Toplantıda söz alan Vali Okay Memiş, fırıncılardan Ramazan ayı sonuna kadar eski fiyat olan 1.25 TL’den ekmek satmalarını istedi.

Zammın geri çekilmesi ne karar veren Valilik esnafı iflasa  mahkum etti. Diyen Fırıncı Yavuz Sarı sözlerini şöyle sürdürdü, Büyükşehir  belediyesi ve Erzurum valiliği anlaşarak, esnafın hakını gasp etti. Verilmiş tarifeyi iptal etti. her zaman ya seçimler, yada başka sebepleri var, hep bir oyalama  mutlaka bir sebep bulurlar. Sayın valimiz esnafın kalite den uzak olduğunu söyledi, ama zararına kaliteyi nasıl yapacağız onu söylemedi.  2011 den bu yana hep maliyetine üreten esnafımız zor durumda, inşallah yanlış karardan dönülürde esnafımız kapatmak zorunda kalmaz dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732