Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Kritik atamalar yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve onayıyla 8 kamu kurumunda boş bulunan kurumlara kritik isimler atandı. Atanan isimler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Gündem Yayın: 04 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 04.12.2020 10:57:31
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bakanlıklar başta olmak üzere 8 kamu kurumuna atama yapıldı.

8 KAMU KURUMUNA ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARI YAYIMLANDI

Adli Tıp Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı içerisinde açık bulunan kadrolara kritik isimlerin ataması yapıldı.

KRİTİK İSİMLER HAKKINDA ATAMA YAPILDI

Yayımlanan atama kararları arasında Adli Tıp Kurumu'nda Açık bulunan Başkan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Tarık Yusuf UÇAR atandı. Ayrıda 2020/547 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince, Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyesi Uzm. Dr. Müfit İRİS görevden alınmış ve bu suretle boşalan Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Caner BEŞKOÇ atandı.

Dahası Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Tıbbi Mikrobiyoloji Üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif KAYGUSUZ görevlendirildi.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ATAMA KARARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şule ÜRKER atanırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Havvanur YURTSEVER, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcılığına, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet HASPOLATLI, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Haşan BEBEK, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcılığına Haluk Şahin YAZGI, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk AYDEMİR, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa KOLÇAK, Yerel Yönetimler Genel Müdür Yardımcılığına Emrullah TÖREMEN atandı. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atama kararları şöyle:

- Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Mustafa ORUÇ,

- Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan KURT,

- Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Selçuk AYDIN,

- Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Nizamettin ÜLKER,

- Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ersoy CANBEK,

- Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Hüseyin Özgür YALÇIN,

- Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer BOLAT atanmıştır.

- Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret BÜYÜKSOY,  Muş Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet SEVMİŞ görevden alındı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ATAMA KARARI

Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcılığına Erdem İSMETOĞLU atanmıştır.

Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Ertuğrul ANBAR atanmıştır.

TİCARET BAKANLIĞI GÖREVDEN ALMA VE ATANMA

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdür Yardımcısı Ebru ARISOY, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmıştır.

Ticaret Bakanlığında açık bulunan Ticaret Başmüfettişliğine Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih SARIKAYA atanmıştır.

KAMU KURUMLARINA ATAMA KARARI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Abdulvahit FİDAN atanmıştır.

Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Ramazan USTA atanmıştır.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Yunus SEZER atanmıştır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732