Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! Öğrenci burslarına zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs ve kredi tutarlarını açıklayarak öğrencilere müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Burs miktarını belirledik. Lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisansta 1300 liraya çıkarıyoruz." dedi.

Gündem Yayın: 23 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.12.2020 13:35:13
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

KYK BURSLARINA ZAM YAPILDI

 "2021 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bütçemize katkı sunan istisnasız tüm milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "üniversite öğrencilerine müjde vermek istiyoruz" diyerek "Burs miktarını belirledik. Lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisansta 1300 liraya, doktorada ise 1950 liraya çıkarıyoruz." dedi.

2021 BURSLARIN 100 LİRA ZAM GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından 2020 yılında lisans öğrencileri için aylık 550 lira bursa 100 lira yüksel lisans bursları 1100 liradan 1300 liraya doktora öğrencileri için burs ise 1650 liradan 1950 liraya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısındaki diğer açıklamaları şöyle:

Uyuşturucu kaçakçılarından, organ mafyalarından vergi alalım diyor. Uyuşturucu satabilirsiniz demektir, organ mafyası okabişl. Yahu sen ne yapıyorsun. Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen saptırmıştır. O zaman gel uyuşturucu örgütünü kur. Organ mafyasını da kur. Başka bir işe yaramıyorsun. Siyaset bu değil... Siyaseti öğrenmesi için, bu söylediklerini ispat gerekir.

Meclis'te kabul edilmesiyle bütçe artık iktidarı ve muhalefetiyle tüm milletin bütçesi haline gelmiştir. Her bütçe önemlidir ama salgın nedeniyla 2021 bütçesi daha önemlidir. Böylesine kritik dönemde bütçe tartışmalarının yoğun ve kapsamlı olması normaldir. Yalan ve iftiradan uzak her eleştiriye açığız. Bütçe görüşmelerinde seviyeli değerlendirmeler ortaya konmuştur. Ancak ahlak sınırlarını aşanlar da olmuştur. Takdiri milletimize bırakıyoruz. Bu zihniyetle hiçbir yere varamayız. 

Bizimle projede yarışamayanların işi yalan yarışına çevirenler ülkemiz adına büyük kayıptır. Bu yalanları milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar. Bir doğrunun yanına 9 yalan katarak buna herkesin inanmasını bekliyorlar. Herkese hakaret etmekten çekinmiyorlar. kendilerini tek parti devrinde sanıyorlar. Bunlar kendilerini hala herkesi karşılarında hizaya diktikleri tek parti devrinde sanıyorlar. 

Demokraside asıl olan tehditler yağdırmak değil millete hizmet etmektir. Bu ülkede hiç kimsenin CHP'nin isteğine yönelik davranma gibi bir durumu yoktur. Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payandalık etmek bizim itibar edeceğimiz bir siyaset atrzı değildir. 

"TEMİZLENMEDEN MİLLETİN KARŞISINA ÇIKMAMALILAR"

CHP'de gün geçmiyor ki bir taciz, tecavüz, hırsızlık olayı duymayalım. Sonradan çıkıp utanmadan başkanlarımız şöyle temiz şöyle başarılıdır diyor. Adliye adliye dolaşıyorlar. Ciddi manada bir check-up'tan geçmesi lazım. Milletimiz iktidarı ele geçirirlerse neler yapabileceklerini biliyorlar. Tecavüz, taciz, hırsızlık rezilliklerinin hesabını vermekten kurtulamayacaklar. CHP'nin, eğer azıcık ar, haya duygusu varsa, tüm bu taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazımdır.

"BU NE SAPKINLIK?"

Ne diyor; 'Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi'. Bu ne demek biliyor musunuz; 'Uyuşturucu satıcılığı yapabilirisiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz'. Ya sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen şaşırmış.

TÜRKÇE KUR'AN TEPKİSİ

Hz. Mevlana'nın izinden gidiyorsanız bu yolun geleneklerine saygı göstermek zorundasınız. Dert bu ülkenin değerleri ile oynamak. Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz. Korkarız ki bu iş bir tarihçi yazarımızın dediği gibi İstiklal Mahkemeleri'nin kurulmasına kadar gider.

"1940'LARIN FAŞİZMİNE DÖNÜŞ HESAPLARI VAR"

Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek her hizmetin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı da hoş göremeyiz. Biz, hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, meşrebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uğraşmadık, uğraşmayız. Ancak kimsenin de inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz. CHP'nin kafasında, 1940'ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.

"TARİHE GÖMMEK BOYNUMUZNU BORCU"

17-25 darbe girişimini hukuk kılıfına sokmaya çalışanın da, 15 Temmuz darbe girişimine 'tiyatro' diyenin de gerisinde aynı silüet, aynı zihniyet vardır. Kendi ülkesine ve halkına husumeti siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle birlikte tarihe gömmek boynumuzun borcudur. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat, ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu, fuhuş ve organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü.

Yeni yılda ABD ve Fransa ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmayı istiyoruz. ABD'nin yeni başkanı Biden'ın Türkiye-ABD ilişkilerine gereken ilgiyi göstereceğine inanıyorum. Bize bir adım gelene biz koşarak gittik. Bugün de aynı iyimserliği muhafaza ediyoruz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732