Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ek tedbir açıklaması!

Türkiye’de son dönemde artmaya başlayan ve bayramdan sonra da daha da artacağı öngörülen vaka sayıları endişe yaratmaya başladı. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile bir araya geldi video konferansta konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamasında, ek tedbirlerle ilgili önemli noktalara değindi.

Gündem Yayın: 21 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 21.07.2021 19:29:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

Cumhurbaşkanı, açıklamasında, “Salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir. Ek tedbirlere gerek kalmadan atlatacağız” dedi. Detaylar haberimizde..

 

Erdoğan, konuşmasında partililerin bayramını kutlayarak başlayarak, ”Bu mübarek bayram günlerinde kestiğimiz kurbanların, eda ettiğimiz  ibadetlerin, yaptığımız hayır ve hasenatın Allah katında kabul olmasını  diliyorum. Mevla’dan tüm Müslümanlar ve insanlıkla birlikte burada bir araya  gelen bizleri daha nice mübarek günlere sağlıkla, huzurla, esenlikle  ulaştırmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nı salgın tedbirleri çerçevesinde geçirildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kurban Bayramı’nıza salgınla mücadelemizde önemli bir mesafe  katetmiş, vaka, hasta ve vefat sayılarını önemli ölçüde düşürmüş, aşılamada ciddi  mesafe katetmiş bir ülke olarak girdik. Yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra bu  bayramı temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek sevinçle idrak  ediyoruz. Her ne kadar salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse  de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir.

İnşallah hep birlikte aşılamayı yaygınlaştırarak temizlik, maske ve  mesafe kurallarına uyarak bu dalgayı ilave kısıtlamalara gerek kalmaksızın geride  bırakacağımıza inanıyorum. Siz teşkilat mensuplarımızdan bu konuda milletimize  öncü ve örnek olmanızı, insanları teşvik etmenizi bekliyorum. Hep söylediğim gibi  salgın süreci, yol açtığı sıkıntılar ve maliyetler yanında ülkemizin önünde pek  çok fırsat penceresi de açmıştır. Şimdi bu fırsatları kuvveden fiile geçirmenin  aşamasındayız. Sanayi üretimi gayet iyi gidiyor, ticaretimiz canlanıyor,  ihracatımız rekor üstüne rekor kırıyor, turizm sektörü sürekli hedef  yükseltiyor”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732