Covid-19 Kahramanlarına Teşekkür Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte açtığı ve covid-19’a karşı Bursa hastanelerinde verilen mücadeleyi anlatan fotoğraf sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı törenle izlenime sunuldu. 38 fotoğraftan oluşan ve sağlık kahramanlarına teşekkürü ifade eden serginin 21 Mart tarihine kadar gezilebileceğini belirten Başkan Aktaş, “Tüm Bursalıları, sergimizi ziyaret için Bursa Kent Müzesi’ne bekliyoruz” dedi.

Yayın: 03 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 03.10.2020 20:23:53
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine, on milyonlarca kişinin de sağlık açısından ağır hasar almasına neden olan covid-19 salgınına karşı Bursa’da verilen mücadele, fotoğraf sergisine konu oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, TRT ve İhlas Haber Ajansı arşivlerine ait 38 fotoğraf, Bursa Kent Müzesi’nde sergiye dönüştü. Serginin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Arif Kadri Balcı ve davetliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bursa Valiliği ve kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde covid-19 ile mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Sokak dezenfeksiyonundan sosyal mesafenin korunmasının sağlanmasına, dezavantajlı grupların desteklenmesinden sokakta sahipsiz yaşayan hayvanlara kadar mücadelenin her aşamasında önemli roller üstlendiklerini belirten Başkan Aktaş, “Artık yeni bir sürece girdik. Kontrollü normalleşme süreci dediğimiz bu süreçte, sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi, yaşadığımız kayıpların hepsini inşallah kısa sürede geri alacağız. Ülke ve millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü tuttuğumuz müddetçe Yüce Allah bizlerin önünde nice kapılar açacaktır” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, ‘Covid-19’un Kahramanlarına Minnetle ve Saygıyla’ isimli sergiyi ‘yaşanan bu zor günleri tekrar anlatmak ve sağlık çalışanlarına teşekkür etmek’ amacıyla düzenlediklerini ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenledikleri serginin danışmanlığını AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in yaptığını kaydeden Başkan Aktaş, “Hazırlanan sergimizin bir bölümünde İhlas Haber Ajansı Fotoğraf Muhabiri Samet Doğruer'in Bursa Şehir Hastanesi covid-19 servislerinde çektiği siyah-beyaz fotoğraflar yer alıyor. Bir bölümde ise covid 19’ a karşı verilen milli mücadeleden bahsediliyor. Bununla birlikte sergi salonumuzun üst katında Bursalı sağlıkçıların koleksiyonları ile oluşturulan Sağlık Tarihi Galerisi’nin de yeni teşhiri ve düzenlemeleri ile ilk sunumu yapılacağız. Tüm Bursalıları sergimizi ziyaret için kent müzemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Serginin danışmanlığını yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ise covid-19’un tehlikesine dikkat çekti. Salgının şakasının bulunmadığını, bu süreçte herkesin canının birbirine emanet olduğunu belirten Esgin, “Maske ve sosyal mesafe çok önemli. Bu iki olgu ile yüzde 97 oranında bu salgına karşı korunmamız mümkün” ifadelerini kullandı. Covid-19 ile mücadele Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Alinur Aktaş önderliğinde daha ilk günden aktif bir pozisyon aldığını ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Esgin, “Bugün burada mütevazi bir açılış ile farkındalık ortaya koymaya çalıştık. Bu sergide, salgınla aslında ne zor şartlarda mücadele edildiğini göreceğiz” açıklamasında bulundu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Arif Kadri Balcı da törende söz alarak, selamlama konuşması yaptı. Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, açılışın ardından sergideki fotoğrafları inceledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732