Çöp değil atık!

“Siz arayın biz alalım”

Yayın: 22 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2021 15:49:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi vatandaşlar tarafından muhtarlıklara bırakılan geri dönüştürülebilir ve imha edilecek atık malzemeleri toplamaya devam ediyor. Muhtarlıkların bırakılan atık malzemeleri telefonla bildirdiği Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri atıkları ayrıştırarak topluyor. Uygulamayla birlikte vatandaşlara “Çöp değil atık” bilinci oluşturulması hedefleniyor. Öte yandan atıkları evlerinde ayrıştıranlar 4445539 numaralı çağrı merkezi üzerinden atıkların alınması için kayıt oluşturabilir. 

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlattığı atık toplama faaliyeti aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar geri dönüştürülebilir kağıt, metal, plastik gibi atık malzemelerle, imha edilecek atık yağ ve atık pil gibi malzemeleri bağlı bulundukları muhtarlıklara bırakarak çalışmalara destek oluyor. 

 

Hangi malzemeler çöp değil

 

Temizlik ve Çevre Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin muhtarlıklardan gelen çağrılar doğrultusunda toplamaya devam ettiği atık malzemeler arasında kağıt, karton, plastik, metal, atık yağ ve atık piller bulunuyor. Kağıt, karton, plastik ve metal gibi malzemeler geri dönüşüm merkezlerine gönderilirken, atık yağ ve piller ise özel yöntemlerle imha ediliyor. 

 

Muhtarlığa bırakmak yeterli

 

Vatandaşların toplanmasını istedikleri atık malzemeleri bağlı bulundukları muhtarlıklara bırakmaları ise yeterli oluyor. Muhtarlıklara bırakılan atık malzemeler, Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekiplerine bildiriliyor. Bildirim sonucunda harekete geçen ekipler atık malzemeleri kaynağında ayrıştırarak topluyor. 

 

Evden de alınıyor

 

Tüm bunların yanı sıra atıklarını evlerinde ayrıştıran vatandaşlar 4445539 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt oluşturabilir. Oluşturulan kayıt sonrasında bildirim yapılan ekipler, vatandaşın evinden atıkları topluyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732