Çok daha ölümcül yeni bir virüs daha tespit edildi! Şimdiden iki ülkede görüldü

Yeni tip Corona-19 virüsü, Mutasyonlu Covid-19 virüsü derken şimdi de bunlardan çok daha tehlikeli ve ölümcül olduğu söylenen yeni bir virüs daha tespit edildi. Bilim insanlarının dahi kafası karışık... Bu çok daha ölümcül olduğu söylenen virüs şimdiden..

Sağlık Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 16:17:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Afrika’da Mutasyonlu Covid-19 virüsünden daha tehlikeli ve çok daha fazla ölümcül yepyeni bir virüs daha tespit edildi. Dünyada ki en tehlikeli virüs olduğu iddia edilen bu yeni tip virüs şimdiden Afrika ve Yunanistan olmak üzere 2 ülkede görüldü. Bilim insanları daha İngiltere virüsü olarak da bilinen mutasyonlu virüs hakkında tam bir veri elde edemeden yeni çıkan bu virüs, korkunç senaryoların temel taşı olabileceği söyleniyor. Çünkü bu en son çıkan Afrika virüsünü en ölümcül yapan şey, virüsün antikorları yok etmesi... Yani, Korona aşısı yeni tip Koronavirüsü ve Mutasyonlu denilen İngiltere virüsüne karşı etki etse de, aşı bu yeni çıkan Afrika virüsüne hiç bir etkisi olmuyor. 

Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk kez 1 kişide Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonu tespit edildi. Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Yunan basınına verdiği demeçte, tespit edilen vakanın Yunan Ortodoks Hristiyan Kilisesi'nden bir yetkili olduğunu belirterek, “Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz’’ dedi.

Mutasyonlu Koronavirüs Türkiye’de 128, İngiltere’de 173 kişide görüldüğü belirtilirken, bu en son çıkan ve yeni mutasyonlu virüsten çok daha tehlikeli olduğu iddia edilen virüs hakkında şu ana kadar net bir açıklama yok… Bazı kaynaklara göre bu yeni tip virüsün aslında çok daha fazla ülkeye yayıldığı ama bu yeni virüsün tam olarak tanımlanamadığından ve de mutasyonlu Covid-19 virüsü ile benzerlik gösterdiğinden dolayı kimse net bir şekilde konuşamıyor. 

İngiltere’de mutasyonlu virüs yüzünden ölenlerin sayısı 6’ya çıktı. Ama bu ölen kişilerin, yeni mutasyonlu virüsten mi yoksa Afrika kökenli virüsten dolayı mı öldüğü henüz netlik kazanmış değil…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732