CHP Yalova teşkilatında toplu istifa…

Aralarında Yalova Milletvekili Özcan Özel'in de bulunduğu 3 milletvekilinin CHP'den istifa etmesinin ardından Yalova'da bir grup partili istifa etti. CHP Yalova İl Başkanlığı önünde bir açıklama yapan önceki dönem Yalova CHP İl sekreteri Kamil Ozman, şu ana kadar 350 kişinin partiden istifa ettiğini söyledi. İstifacılar arasında Muharrem İnce'nin kardeşi Hüseyin İnce de bulunuyor.

Gündem Yayın: 02 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 02.02.2021 00:41:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Muharrem İnce’nin CHP’den istifa ederek yeni bir parti kuracağına yönelik açıklamalarının ardından Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte 3 milletvekili CHP’den istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Yalova’dan bugün de istifa haberleri geldi. CHP üyesi 350 kişinin E-Devlet üzerinden partisinden istifa ettiği belirtildi. İstifa edenler arasında Muharrem İnce’nin kardeşi Hüseyin İnce de bulunuyor.

“CHP DEMOKRASİ VE ATATÜRK’TEN UZAKLAŞTI”

CHP’nin Yalova İl Başkanlığı önünde partisinden istifa eden bir grup ile basın açıklaması yapan önceki dönem parti il sekreteri Kamil Ozman şunları söyledi:

* Bilindiği üzere çok değerli üç milletvekili ve bir belediye başkanı partimizden istifa ettiler. İstifa sebeplerini de kamuoyuna 6 madde halinde sundular.

* Bizler; Cumhuriyet Halk Partisi tabanı olarak, Genel Merkez’in bu tutumundan memnun değiliz. Birçok defa parti tabanı olarak rahatsızlıklarımızı belirtmemize rağmen, Genel Merkez’in bizlere kulak vermediğini gördük. Dolayısıyla parti içi demokrasi ve Atatürk çizgisinden uzaklaşmış bir parti haline geldik.

* Tüm bu sebeplerden ötürü sayın Muharrem İnce’nin önderliğinde kurulan Memleket Hareketi’ne inanan seçmenler olarak, sayın Muharrem İnce’nin kenti Yalova’dan Memleket Hareketi meşalesini yakmak üzere bugüne kadar canla, başla çalışıp hizmet verdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyoruz.

* Burada bulunmayan yüzlerce üyenin de E Devlet üzerinden istifalarının başladığını duyurmak istiyoruz. Bugün bir kar topu görünebiliriz ama çok yakında çığ gibi büyüyeceğiz.

“ŞU ANA KADAR 19 İSTİFA DİLEKÇESİ VERİLDİ” 

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel partiye gelerek istifa dilekçesi verenlerin sayısının 19 olduğunu, E Devlet üzerinden yapılan istifalarla ilgili bir tespitlerinin olmadığını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732