CHP'li Gürsel Tekin: Seçmen bilgili, sorunları görüyor ve çözüm talep ediyor

CHP'li Gürsel Tekin, 'Halkın Otobüsü' ile 86 bin km yol yaptıklarını ifade ederek son olarak Bağcılarda bulunduklarını ve burada seçmenin bilgili olduğunu sorunları gördüğünü ve çözüm talep ettiklerini belirtti.

Siyaset Yayın: 23 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 23.07.2021 09:02:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

CHP'li Gürsel Tekin, 'Halkın Otobüsü' ile 86 bin km yol yaptıklarını ifade ederek son olarak Bağcılarda bulunduklarını ve burada seçmenin bilgili olduğunu sorunları gördüğünü ve çözüm talep ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Halkın Otobüsü' ile 86 bin kilometre yol yaptıklarını söyledi.

Tekin, "En son Bağcılar'daydık. Seçmen müthiş bilgili, sorunları görüyor ve çözüm talep ediyor. İdeolojik söyleme bağlı mobilizasyon şansı sıfır" dedi.

Tekin şunları söyledi:

"Nisan ayında atılmış bir adım. Doğu ve Güneydoğu'daki 24 ilde, CHP'nin üye sayısını ve oy oranını artırmak için yeni bir model ortaya koyuyoruz. 90'lı yıllarda o dönemin koşulları içerisinde kırılan bazı gönül bağlarını da yeniden tahkim ederek, bölge seçmeni açısından yeni bir köprü oluşturrmak istiyoruz. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde partimize yönelik oluşan teveccühü yurt sathına yayma amacımız var. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da bu konuda hem söylem hem de faaliyet beklentisi bulunuyor. Özellikle seçimde bu zamana kadar milletvekili çıkartamadığımız bazı illerde sürpriz sonuçlar alabiliriz. İktidardan yaşanan kopma ve uzaklaşmanın açtığı yeni alanda önümüzdeki dönemi belirleyecek yeni bir dinamik kurarak ülke demokrasisi açısından da tarihi bir görevi yerine getirmiş olacağız.

Yalnız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi değil, her bölgede, bölgenin kendi dinamikleri ve seçmen yapısına göre yeni bir strateji uygulamaya koyuyoruz. Seçmenlerin demografik yapısı, meslek ve çalışma durumları gibi parametreleri de ele alarak doğrudan seçmenin kendi hayatıyla ilgili beklentilerine yönelik politika seti önerileriyle yaşam politikaları alanında seçmenle bir araya geliyoruz. Örneğin emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 2000 TL'ye çıkartılması teklifimiz her bölgede olumlu yankılandı. AKP ve MHP'nin bu teklifi reddetmesi de sahada büyük kırgınlığa ve öfkeye neden oldu. İktidar partisi açıkça söylemek lazım sahayı okuma yetisini kaybetmiş durumda. Biz bu konuda doğrudan seçmen kesimleri ile bağlantılı olduğumuz için daha başarılıyız.

Bir örnek, Halkın Otobüsü ile 86 bin km yol yaptık. En son Bağcılar'daydık. Seçmen müthiş bilgili, sorunları görüyor ve çözüm talep ediyor. İdeolojik söyleme bağlı mobilizasyon şansı sıfır. Ekmek ne olacak? Dert bu. İşsizlik nasıl azalacak. Mutfaktaki yangını söndürmeden AKP seçmenle tekrar bağlantı kuramaz. Her market faturasında, pazara gidip eve boş dönen filede AKP oy kaybediyor. Tüm bölgelerde eşgüdümlü, akılcı ve yapıcı bir faaliyet gösterdiğimiz anda ilk seçimde iktidar değişecek. Özellikle genç seçmenin belirleyiciliği çok yüksek. 2023 yılında her 6 seçmenden bir Z kuşağı'na mensup olacak. Onlar dünyaya geçmiş nesillere göre daha realist ve pratik bakıyor. Bu yeni eksen ve değişen seçmen demografisini en iyi anlayan ve uygulamada fark yaratan seçimi kazanacak."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732