CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin : “Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Z kuşağına ilişkin Genç gazeteci Eren Talha Altun’a önemli açıklamalarda bulunarak gençlere seslendi.

Siyaset Yayın: 18 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 18.04.2021 13:44:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Z kuşağına ilişkin  Genç gazeteci Eren Talha Altun’a önemli açıklamalarda bulunarak gençlere seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Z kuşağına ilişkin  Genç gazeteci Eren Talha Altun’a önemli açıklamalarda bulunarak gençlere seslendi. Mevcut siyasilerin yaş itibari ile z kuşağını anlama sorunu yaşadığını ifade eden Tekin ,Z kuşağının Türkiye için bir şans olduğunu söyledi. Genç gazetecinin sorusu üzerine gençlerin sorunlarına değinen Gürsel Tekin , gençlerin taleplerinin ne olduğunu gençlerin   nasıl bir dünya istediğini ve gençleri anlamamız gerektiğini vurguladı.   Gençlere tavsiye ve önerilerde bulunan Gürsel Tekin şunları kaydetti ; “Çocuklarımız özgürce yaşamak istiyor. Bunu sağladığımızda göreceksiniz ki o zaman siyasete daha sıcak bakarlar.” “Özellikle yeni nesil gençlerimizin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışmayın. Gençlerin en çok önem verdiği şey, düşüncelerini özgürce ifade edebilmek.” “Gençler açıkça demokrasi istiyor, özgürlük istiyor, kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşayabilecekleri, bir yaşam istiyor.”   “Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR” Ön seçim uygulamasının siyasette  gençlerin  önünü açacağını belirten Gürsel Tekin , bu uygulamanın lider odaklı siyasetten toplum odaklı siyasete geçmemizi sağlayacağını belirtti. Tayinli ve atamalı sistemin olduğu yerde gençlerin siyasete dahil olmasının mümkün olmadığını ve  gençlerin mevcut siyasi partilerin hiçbirini beğenmediğini söyleyen Tekin , gençlerin siyasette geçmiş alışkanlıkları istemediğini ifade etti.   “Bizim bugün gençleri kazanmamız lazım. Onları anlamamız gerektiğine inanıyorum” Mevcut siyasetçilerin gençleri anlaması ve gençlerin ne istediğini bilmesi gerektiğini belirten Gürsel Tekin gençlere tavsiyelerde de bulundu.   Gençlere tavsiyelerde bulunan Tekin sözlerine şöyle devam etti ; “Şu andaki siyasi partilerin tutumu , durumu  ve siyasi partiler yasası , ne yazık ki  gençlerimizin çok rahatlıkla siyaset yapabileceği bir alan değil.”   “TÜRKİYE'NİN TEMELİ GENÇLİKTEDİR” “Tüm buna rağmen benim genç kardeşlerimize çocuklarımıza önerim ,hangi siyasi partiyi kendinize yakın görüyorsanız , gidin üyeliğiniz yapın ve zorlayın Kendinize yakın hmiş olduğunuz siyasi partilere gidin çalışın ama Mümkünse gelin CHP'ye çalışın.” “Siyasetin dışında kalalım derseniz hem kendinize kötülük  hem de ülkenin geleceğine kötülük yapmış olursunuz.  Çünkü sonuç itibarıyla hepimizi hepinizi siyaset yönetiyor. O zaman girin değiştirin.” “Partilere girerek düşüncelerinizi özgürce ifade ederek. Çoğalarak bu sistemi değiştirebilirsiniz.  Bu düzeni değiştirirsek sadece siyasi partiler yasasını değil , aynı zamanda tıkanmış baskıcı özgürlüklere gözünü kapatmış bu sistemi elbirliği ile omuz omuza vererek değiştirelim. En azından  önümüzdeki süreçte bu siyasi partiler yasasının değiştirilmesi için tazyik ve baskı yapabilirsiniz.”

 

Eren Talha Altun Eren Talha Altun Eren Talha Altun Eren Talha Altun

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732