CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Son Günlerin Gündemi Olan Çoklu Baro Yasa Teklifini Anlattı !

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘UFUK ÖTESİ’ platformunun koordinatörü Cengiz Han Güven’in hazırlayıp , Eren Talha Altun’un sunduğu programda soruları yanıtladı. Gürsel Tekin Son Günlerin Gündemi Olan Çoklu Baro Yasa Teklifini Anlattı !

Siyaset Yayın: 02 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.07.2020 22:19:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “Türkiye’nin bu kadar mevcut sorunu varken bir baro tartışması doğrusu aklı selim bir Tartışma değildir.” ifadelerini kullandı.

Sayın tekin, pandemi süreciyle duraksayan siyasi gündem, normalleşme ile birlikte yoğunlaşmaya başladı, hem iç hem de dış politikada belirgin bir hareketlenme var, öncelikle şunu sormak istiyorum, bugünlerde CHP’nin bunca hareketlilik esnasında öncelikli siyasi gündemi nedir? Ya da ne olmalıdır?


Tabi  , sadece CHP değil aynı zamanda bütün siyasi partilerin gündemi Türkiye'de çok büyük  işsizlik ve yoksulluk ve ekonomik krizler var doğal olarak da hepimizin birinci gündemi ekonomi.   Tabi bunun dışında iç siyaset  , dalgalanmalar sorunlar , son üç gündür özellikle   Barolar Yasası Türkiye'de ciddi bir gündem meselesi yarın komisyon toplantısı olacak CHP milletvekilleri olarak bizde hepimiz orada olacağız.  

Türkiye'nin bu kadar mevcut sorunu varken bir baro tartışması doğrusu aklı selim  bir tartışma değildir !

Tıpkı geçmiş dönemdeki FETÖ 'cülerin bugünkü İktidarın yaptırmış olduğu tartışmaların bir benzerini yaşıyoruz. Gerekçeniz nedir diye sorduğumuzda antidemokratik olduğunu söylüyorlar.

 

 

“Yargının savunma mekanizmasını bir tartışma ya da bir parçalama bölme adeta Türkiye’ye verilebilecek en büyük zararlardan bir tanesidir.”

"Siyasetin neresinde demokrasi varda siz odalarda antidemokratik bir madde buldunuz onu düzeltmeye çalışıyorsunuz . Türkiyede  ne yazık ki , Yargıda ciddi bir  sorun varken yargının savunma mekanizmasını bir tartışma ya da bir parçalama bölme adeta Türkiye’ye verilebilecek en büyük zararlardan bir tanesidir.  Yasa  belirlemiş bir tane hamamcılar odası varken belki onlarca yüzlerce   Barolar olacak işte Farklı grupların farklı siyasi partilerin farklı cemaatlerin baroları olacak."

Bu gerçekten kabul edilecek bir durum değil  ben zaman zaman AK Parti'de hukuk bilgisi olan aklı selim  insanların da bu konuda ciddi bir rahatsızlık htiğini görüyoruz umut edelim ki en azından genel kurulda hem AKP’li hem de MHP’li milletvekilleri bu yasa ile ilgili ciddi bir tavır sergileceğini düşünüyorum.

Sayın Vekilim Bu Yasanın Temelinde Neler Yatıyor ?

“Temelinde teslim alamadığı yerler takdir edersiniz ki halen  her ne kadar  şu anda Barolar Birliği Başkanı iktidar ile bir  ittifak içinde olmuş olsa da Türkiye de hiçbir baro örneğin ;  İstanbul Ankara İzmir ve büyük baroların tamamı kendi bölgelerinde bu gidişat ile ilgili , hukuk dışı uygulamalar,  keyfi uygulamalar ile ilgili tavırları Sayın Erdoğan'ı rahatsız ediyor. Sayın erdoğan rahatsız olduğu kurumları teslim aldı . Aynı şekilde daha önce Odalar Birliği ticaret odaları için de benzer olaylar yaşandı.Az da olsa ekonominin gidişatı ile  ilgili kaygı duyan oda başkanları, çeşitli ticaret odası başkanları kendi düşüncelerini ifade edebiliyorlardı.”

“Burada da bir yasal değişiklik yaptılar ve o gündür bugündür Türkiye Odalar birliği ,  Ticaret Odası , sanayi odası başkanları iktidara iki cümle kuramaz hale geldiler. İtaat etmiş durumdalar. Sendikalara gelince sendikalar bir kısım sendikalar hariç onlarda itaat eder duruma gelmiş . Devletin kurumları zaten teslim alınmış burada çeşitli barolara gibi benzer itiraz eden kurumlar ile ilgili de bir intikam duygusu içerisinde yasal değişikler ile teslim almak istiyorlar, ben inanıyorum ki kimse bu sisteme yada saraya teslim olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732