Çavuşoğlu'nun Portekiz'de Karabağ ile ilgili açıklaması

"Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın belirlediği yerde Rusya-Türkiye Ortak Ateşkes Kontrol Merkezi kurma sürecindeyiz. Bu merkezin asıl amacı ateşkesi kontrol etmek olacak ve ateşkes ihlali varsa bu konuda tedbirler alacaktır.

Siyaset Yayın: 08 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 08.01.2021 15:20:43
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
Takip EtGoogle News

Portekiz'e resmi bir ziyarette bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında söyledi.
 Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinin şartlarını da dile getirdi: “44 gün süren savaşta üç kez ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan bu ateşkesi her defasında ihlal etti. Ermenistan'ın son ateşkes kararına uyacağını umuyoruz. Ancak bundan sonra Ermenistan ile ilişkilerimizi normalleştirmek hakkında konuşabiliriz. Hem Türkiye-Ermenistan hem de Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri normalleştirilebilir. Ermenistan ve halkı bu normalleşmeden bölgedeki herkesten daha fazla yararlanacaktır. Bundan sonraki adımları Azerbaycan ile birlikte değerlendireceğiz. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732