Can dostlar için toplandılar

Kırklareli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında toplanan İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda can dostların durumu masaya yatırıldı.

Yayın: 22 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2021 15:12:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi’nin de aralarında yer aldığı toplantıda belediyeler ve diğer kuruluşlar kısırlaştırmadan sahiplendirilen hayvanlara kadar çok sayıda veriyi ortaya koyarken, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.  

 

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediyelerden yetkili isimler katıldı. Uzun süren toplantıda Kırklareli’ndeki belediyelerin kısırlaştırmadan tedavi ettikleri hayvanlara, sahipsiz hayvanlardan yapılacak yeni çalışmalara kadar pek çok konu konuşuldu. 

 

Acil müdahale ekibi

 

Toplantıdan sahipsiz hayvanların refahı konusunda yapılması gerekenler ele alınırken Lüleburgaz Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalar dikkat çekti. Kısırlaştırmadan hayvan sahiplendirmeye, tedaviden kuduz aşısına kadar çok sayıda çalışmada en önde yer alan Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz süreçte kurduğu acil müdahale ekibiyle, sahipsiz hayvanlarla ilgili yardım ihbarlarını değerlendirerek anında müdahale ediyor. Bu doğrultuda Lüleburgaz Belediyesi Ocak 2021 dahil olmak üzere son 5 ayda çağrı merkezine gelen ihbarlar doğrultusunda 231 sahipsiz hayvana müdahale etti. 

 

Bir yılda 141 hayvan sahiplendirildi

 

Öte yandan toplantıda gerçekleştirilen sunumda kısırlaştırılan ve sahiplendirilen hayvan sayıları da ortaya konuldu. Lüleburgaz Belediyesi 2020 yılında 816 adet hayvanı kısırlaştırırken 935 hayvana da kuduz aşısı yaptı. Bunun yanı sıra Lüleburgaz’da son bir yılda toplam 141 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. 

 

816 kısırlaştırma, 2 bin 168 tedavi

 

Tüm bunların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi’nin ortaya koyduğu raporlarda dikkat çeken bir diğer detay ise kısırlaştıran ve tedavi edilen hayvan sayısı oldu. Lüleburgaz’da 2020 yılında 816 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 2 bin 168 sokak hayvanı da muayene ve tedavi edildi. Bununla birlikte 935 hayvana da kuduz aşısı yapıldı. Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne gelen öğrencilere ve vatandaşlara hayvan sevgisi, hayvanların korunması ve refahı konularında bilgiler verilmeye devam ediliyor. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732