Çaldığı tarihi eserler lanetli çıktı! Başı beladan kurtulmayan turist görevlilere yalvardı

İtalya'nın antik kenti Pompeii'den eserler çalan Kanadalı bir turist, 15 yıl boyunca kendisine uğursuzluk getirdiğini iddia ettiği eserlerin geri alınmaları için yalvardı.

Dünya Yayın: 24 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 24.12.2020 16:03:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

1
 
Adı Nicole olan Kanadalı turist, 20'li yaşlarının başında Pompeii'nin arkeoloji parkına yaptığı bir gezide iki mozaik karo, bir amforanın parçaları ve bir seramik parçası dâhil olmak üzere bazı parçaları çaldı.
2
 
Nicole, bu yıl bir seyahat acentesine yazdığı bir itiraf mektubunda, eserleri aldığını, çünkü kimsenin sahip olamayacağı bu özel parçaları istediğini itiraf etti.
3
 
Pompeii'ye yaptığı geziden sonraki yıllarda, şu anda 36 yaşında olan Nicole, iki kez meme kanserine yakalandığını, sonuncusunda çift mastektomi tedavisiyle sonlandığını, bu sebeple kendisinin ve ailesinin de maddi sorunlar yaşadığını söyledi.

 

 

 

4
 
Nicole, seyahat acentesinden, kutsal emanetlerin kötü şans getirdiğini ve o yıkım ülkesiyle bağlantılı çok fazla negatif enerjiye sahip olduklarını iddia ederek, kendisinden geri alınmalarını istedi.
5
 
Ayrıca Kanadalı turist, dersini aldığını ve affedilmesini de talep etti. Üstelik Nicole, bağışlanma talebinde bulunan tek kişi de değildi, ayrıca 2005 yılında antik bölgeden taş çaldığını itiraf eden Kanadalı bir çiftten gelen ikinci bir itiraf mektubu da vardı.
6
 
Pompeii, İtalya'nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir ve turistlerin şehri, İtalya'daki Napoli Körfezi yakınlarındaki bir yanardağ olan Vezüv Yanardağı'ndaki feci patlamadan sonra volkanik küllerle kaplandı.
7
 
M.S 79'daki patlamada iki bin kişi öldü ve bölge, yeniden keşfedildiğinde, enkaz kalın bir toz tabakası altında binalar, eserler ve iskeletlerle 16. yüzyıla kadar gömülü kalmıştı.
8
 
1997 yılında şehir, UNESCO Dünya Mirası alanı haline geldi. Turistlerin uzun zaman önce bölgeden eserler çaldığı biliniyor, ancak yıllar geçtikçe suçluluk ifade eden mektuplarla birlikte çok sayıda eser geri döndü ve yetkililer kalıntıları sergilemek için bir müze kurdu.
9
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732