Çağdaş sanatçıların yaratıcı dünyasına giriş “Çağdaş Sanat ve Yaratıcılık”

Gazeteci ve yazar Hatice Utkan Özden’in Morena tarafından yayımlanan “Çağdaş Sanat ve Yaratıcılık” adlı kitabı sanatçıların bilinmeyen ve saklı kalmış yaratıcılık dünyalarına giriş kapısını aralıyor.

Kültür Yayın: 09 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.04.2021 15:59:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

“Çağdaş sanatçılar nasıl yaratır?”, “sanatçı nelerden ilham almış?”, “eseri nasıl ortaya çıkarmış?” gibi sorulardan yola çıkan Hatice Utkan Özden yaptığı özel röportajlarla dünya müzelerinde sergileri açılan, sanat dünyasının ünlü ve farklı çağdaş sanatçılarının yaratıcılık süreçlerini irdeliyor. 

 

Dünyaca ünlü sanatçıların İstanbul sergilerini inceleyen yazar, eserlerin nasıl ortaya çıktığını ve anlamlarını röportajlarla gözler önüne seriyor.

 

İstanbul’da 2010-2020 yılları arasında düzenlenen sergilerle, Şükran Moral, Halil Altındere, Elif Uras, Ferhat Özgür, :mentalKLINIK, Julian Rosefeldt, Huo RF, Daniel Firman, Pablo Genoves, Arik Levy, Mehmet Güleryüz, Nil Yalter, Axel Hütte, Berlinde de Bruyckere, Taryn Simon, Viron Vert, Kutluğ Ataman, Taner Ceylan, Hamra Abbas, Tayfun Serttaş, Orhan Cem Çetin, Sophie Calle, Sarah Morris, Ali Kazma, Bill Viola, Aydan Murtezaoğlu, Bülent Şangar, Fahrelnissa Zeid, Ai Weiwei, Füsun Onur, Hüseyin Çağlayan, Peter Kogler, Anton Henning ve Thomas Ruff’un yaratıcılık süreçlerini bu kitapta bulacaksınız.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732