Büyükşehir’in yerelden kalkınma hamlesi sonuç veriyor

Gündoğmuş’ta çiftçiye dağıtılan ata tohumları çimlendi

Yayın: 21 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.01.2021 14:07:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla tarımda yerel kalkınma hamlesi başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonuç verdi. Ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması amacıyla Gündoğmuş’taki çiftçilere dağıtılan ve Kasım ayında ekimi gerçekleşen buğday tohumları çimlendi.

 

Antalya’nın her alanda olduğu gibi tarımda da kalkınması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması amacıyla üreticiye ata tohumu ve gübre desteği sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, yoğun talep gelen Gündoğmuş, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde üreticiye 10 ton ata tohumu buğday ve gübre dağıtımı yaptı. Proje kısa sürede sonuç verdi. Kasım ayında Gündoğmuş’ta ekimi yapılan tohumlar Ocak ayının 20’sinde çimlendi. 

ÜRETİCİ SONUÇTAN MEMNUN 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yöre halkının maddi imkansızlıklar ve ya göç sonucu terk ettiği alanların değerlendirilerek alternatif geçim kaynaklarının arttırılması amacıyla başlattığı çalışmalar üreticinin de yüzünü güldürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği tohumları Gündoğmuş’un Senir Mahallesi’ndeki araziye eken Hasan Demir, “20 Kasım’da ata tohumlarımızın ekimini yaptık. Şu anda çimlendi. Gelişimi gayet güzel. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek başta olmak üzere bu desteği bize sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

alt="" src="resimler/71_1c929247141af80988ac.jpeg" style="width: 400px; height: 300px;" type="image" />
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732