Burgan Bank 2021 yılının ilk çeyrek finansallarını açıkladı

Burgan Bank 2021 ilk çeyreğinde 51 milyon TL net kar açıklarken nakdi ve gayri nakdi kredileri toplamı 26,7 milyar TL oldu

Ekonomi Yayın: 07 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 07.05.2021 11:56:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İstikrarlı finansal performansını 2021 yılının ilk çeyreğinde de sürdüren Burgan Bank, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla kârını dört kat artırarak, 51 milyon TL net kâr açıkladı. 355 milyon TL sermaye artışı ile özkaynakları 2,2 milyar TL’ye, konsolide sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17,1’e ulaştı. Ana hissedarından aldığı güç ve müşterilerinin duyduğu güvenle pandemiye rağmen 2021 yılının ilk çeyreğinde sağlıklı bir büyüme yakaladıklarını belirten Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, yılın kalanında da büyümelerini koruyarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile Türkiye’deki faaliyetlerini istikrarlı bir şekilde sürdüren Burgan Bank, konsolide aktif büyüklüğünü 2020 yılı sonuna kıyasla yüzde 5 artışla 27,7 milyar TL’ye, nakdi ve gayri nakdi kredilerini 26,7 milyar TL’ye, toplam müşteri mevduatını ise yüzde 9 artış ile 15,1 milyar TL’ye taşıdı. 

Burgan Bank’ın 355 milyon TL tutarında nakit sermaye artışı sonrası özkaynakları 2,2 milyar TL’ye, katkı sermaye dahil özkaynakları ise 4,7 milyar TL’ye, sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde 17,1 ve solo bazda yüzde 19,3 gerçekleşerek, sektör ortalamasının üzerindeki büyümesini sürdürdü. Söz konusu sermaye artışıyla Burgan Bank, sermaye tabanını daha da kuvvetlendirerek, tüm dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği pandemi döneminde bilançosunu güçlendirdi. 

“Şubesiz dijital bankacılık ürün ve hizmetlerine ağırlık verdik”

2021 yılının ilk çeyreğinde yeni şubesiz dijital bankacılık ürün ve hizmetlerine ağırlık verdiklerinin altını çizen Dinç, “Tüm bu çalışmalar ışığında, geçen yılın aynı dönemine göre dijital bankacılık müşteri sayımızı yüzde 26, dijital mevduat bakiyemizi yüzde 80, mobil ve internet bankacılığı kullanım aktifliğini ise yüzde 46 oranında yükselttik. Yenilik ve değişimlere karşı hızlı aksiyon alabilen, kolaylıkla adapte olabilen yapımızla sektörde yaşanan gelişmeleri hizmetlerimize uyguluyor, müşterilerimize farklı bir bankacılık deneyimi yaşatıyoruz. Bu doğrultuda; bankamızın web sitesini ve mobil uygulamasını, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve her an onların yanında olmak için yeniledik, dijital bankacılığımıza birçok yeni hizmet ekledik” dedi. 

“108 milyon dolarlık ilave ihracat kredisine aracılık ettik” 

Dış ticaret alanında da önemli adımlar attıklarını söyleyen Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: “Dış ticaret işlemlerine odaklanmaya 2021 yılında da devam ediyoruz. Ülke ekonomisi için kritik öneme sahip ihracatçı müşterilerimizi desteklemek amacıyla, bu yılın ilk çeyreğinde 108 milyon dolarlık ilave ihracat kredisine aracılık ettik. Bu konudaki çaba ve iştahımız 2021 yılının kalanında da devam edecek.” 

“İşbirliği yaptığımız portföy yönetim şirketi sayısını 13’e yükselttik”

Birikim Yönetimi tarafında yatırım ürünlerinde artan bir ivme olduğunu söyleyen Dinç “Bunun sonucu olarak müşterilerimizin mevduat dışı toplam varlıkları geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 39 oranında arttı. Müşterilerimize sunduğumuz yatırım fonlarında ürün yelpazesini genişletebilmek amacı ile iş birliği yaptığımız portföy yönetim şirketi sayısını 13’e çıkarırken yatırım fonu büyüklüğümüz yıl sonuna göre yüzde 28 artış gösterdi. İştiraklerimizden Burgan Yatırım ve birikim yönetimi ekiplerimiz ile daha çok ürün ve hizmet geliştirerek müşterilerimizin yatırımlarını daha iyi değerlendirmelerini sağladık. Bugün şubelerimizin ve dijital kanallarımızın da katkısı ile Burgan Yatırım’daki müşteri sayımız 3,5 kat arttı. Yine bankamız iştiraki Burgan Leasing’de operasyonel kiralamaya öncelik verirken portföyümüzü filo kiralama kanalı ile büyütmeye devam ediyoruz. Burgan Leasing bir yıl önce başladığı filo kiralama işlemlerinde 3 bin aracı aşarak pazara hızlı bir giriş yaptı.” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732