Bülent Arınç görevden alındı

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeliği’nden alındı.

Gündem Yayın: 24 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 24.11.2020 03:11:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Timetürk'ün Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç YİK üyeliği görevinden alındı.

HADİ ÖZIŞIK İDDİAYI YALANLADI

Habertürk canlı yayınına katılan gazeteci Hadi Özışık, Cumhurbaşkanlığı kaynakları ile Bülent Arınç'ın görevden alındığı konusunu görüştüğünü ancak iddianın gerçek olmadığını dile getirdi.

Arınç istifa sinyali vermişti

Habertürk'te söylediği sözlerin ardından kamuoyunda büyük tepki gösterilen Bülent Arınç, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" demiş ve istifa sinyali vermişti.

Erdoğan sert tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" diyen Bülent Arınç'a çok sert çıkmış ve şunları söylemişti:

“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı, hükûmetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Bülent Arınç ne demişti

Habertürk'e konuk olan Bülent Arınç "Ben de Sayın Cumhurbaşkanı da tutuksuz yargılama istiyoruz. Hakim ve savcılar yanlış yapıyor. Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri!" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: timeturk

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732